Пасарела небезбједна за ученике / -Архива
05/10/2021 u 07:18 h
Andrijana Dabanović, Milica VujisićAndrijana Dabanović, Milica Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Родитељи траже затварање пасареле "Златичка дуга"

Свако поновно улагање у темељну санациjу, а приjе проналаска адекватног рjешења за надзор овог обjекта, представљало би нерационално трошење новца грађана, кажу из Главног града

Пјешачки прелаз Златичка дуга потпуно је уништен и небезбједан за дјецу. Велики број дјеце свакодневно користи мост на којем су стакла, ограда и под потпуно поломљени. Кроз неке шупљине у поду види се магистрала и возила која пролазе. Родитељи од Главног града траже да Златичку дугу затворе док је потпуно не санирају и нађу начин да је заштите од вандала.

– Златичка дуга је сва поломљена и уопште није безбједна. Дјеца преко ње иду сама у школу, те могу да се погурају или из радозналости да се нагну и падну са ње. Потпуно је треба затворити док се не реновира и не нађе начин да се сачува. Не зна се што је небезбједније за дјецу на путу до школе, да ли пјешачки мост или прелаз преко магистрале гдје семафори за пјешаке кратко трају и они не успију да пређу улицу – каже Ивана Кнежевић.

image

Ивана Кнежевић

-Архива

И Милена Бешовић сматра да је треба затворити.

– Под хитно се мора реновирати, јер је небезбједна. Семафори преко магистрале кратко трају. Златичку дугу треба затворити док се не реновира – истиче Бешовић.

image

Милена Бешовић

-Архива

Из Главног града су истакли да је ранијих година урађена санациjа пjешачког прелаза, те да су офарбали конструкциjу, замиjенили дашчани под, поправили инсталациjе и застаклили прелаз специjалним клиритом. Вриjедност инвестициjе, како кажу била jе 71.872 еура.

– У више наврата смо санирали пjешачки прелаз, поправили пода и набавили акрилни клирит коришћен за застакљивање коjи су у више наврата ломљени и паљени од стране несавjесних поjединаца. Утврђено jе да jе узрок свих оштећења људски фактор. Свако поновно улагање у темељну санациjу, а приjе проналаска адекватног рjешења за надзор овог обjекта, представљало би нерационално трошење новца грађана. До проналаска адекватног рjешења за надзор овог обjекта, Главни град ће наставити да одржава и санира овај и друге обjекте – наводе из Главног града.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 23:06