Савјет РТВ Подгорица мора потписати уговор / -Архива
16/11/2021 u 07:58 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

РТВ Подгорица тражи уговор за преносе сједница

Нацртом буџета Главног града за 2022. годину за рад локалног јавног емитера планиранo je 1.550.000 еура за јавну функцију и 101.000 еура за набавку опреме

Радио телевизија Подгорица могла би да преноси засједања градског парламента уколико би Савјет телевизије са Скупштином Главног града потписао уговор, потврдио је Раде Војводић, в.д. директора РТВ Подгорица, истичући да су утврдили да су оптиком повезани са Скупштином. Дакле, Градској ТВ за тај пренос нијесу неопходна репортажна кола која, иначе, и нема. Војводић је прије извјесног времена казао за „Дан“ да су преноси из праламента технички немогући јер немају репортажна кола. Сада каже да ако Савјет и Скупштина направе уговор преносиће засједања.

– Имамо оптику, јер смо то провјеравали недавно и само остаје да се потпише уговор и да се договоримо програмски до кад може да се преноси, како се не би угрозила програмска шема - каже Војводић.

”В.д. директора РТВ Подгорица Раде Војводић истиче да Савјет и Скупштина Главног града треба да уговоре међусобне односе, предомислио се у вези репортажних кола

Куповина репортажних кола никада није била у плану, каже Војводић истичући да коштају од 300 хиљада па до неколико милиона.

– Нијесам знао фактичко стање у Скупштини, али смо недавно све провјерили. Тамо постоје камере и оне имају свој систем. Фали пар малих уређаја који нијесу скупи. Да би се сједнице преносиле мора Савјет да донесе одлуку, не директор телевизије, а онда са Скупштином да се потпише уговор. Преноси не зависе од мене. Најбитније је да ми оптику имамо у ТВ из скупштинске сале, односно веза постоји, те нам репортажна кола не требају. Преноси би били ограничени на одређени број сати због програмске шеме – истакао је Војводић

Да ли ће бити потписан уговор за пренос сједница Главни град не одговара. Из Секретаријата за финансије су саопштили да је нацртом буџета Главног града за 2022. годину за рад локалног јавног емитера планирана средства од 1.550.000 еура за јавну функцију и 101.000 еура за набавку опреме.

– РТВ Подгорица у поступку подношења захтjева за обезбjеђење средстава из Буџета Главног града за 2022. годину ниjе изразла потребу за набавком репортажних кола – наводе из секретаријата.

Војводић истиче да ће следеће године добити довољно новца, те да ће од њега купити три камере.

– Имамо четири камере, а производимо 45 процената сопствене продукције. Неће бити великих улагања, можда још само нека монтажа. На толику количину програма мора се имати више камера. Не планирамо запошљавање, јер се мора водити рачуна о трошковима, јер у питању су три медија – казао је Војводић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 18:36