Становници изнијели бројне проблеме / -Архива
03/11/2021 u 06:57 h
Andrijana Dabanović, Nataša Spaić, Milica VujisićAndrijana Dabanović, Nataša Spaić, Milica Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Проблеми прате развој градских насеља: Садине без ДУП-а, Сити кварт без школе

Досад је за рјешавање имовинско-правних односа за Улицу Баку 1,2 милиона еура. Према последњим информацијама из министарства за Садине ће се радити нови ДУП, казао је Вуковић

На простору Садина било је планирана градња потпуно новог града за неких 20.000 до 30.000 становника. Међутим, последње информације које имамо из Министарства екологије је да постоји намјера да се одустане од тога концепта и да се ради потпуно ново планско рјешење, саопштио је Иван Вуковић, градоначелник Подгорице. Ово је један од проблема који је представљен градоначелнику на синоћњем састанку који је организован са становницима мјесних заједница "1. мај" и Дајбабе, а у сусрет припреми буџета Главног града за 2022. годину.

– Ми не можемо да утичемо на то. Руке су нам везане.Као локална управа не можемо да утичемо на усвајање планских докумената, од чега зависи буквално развој града – рекао је Вуковић.

Докле се стигло са планом за простор Садин питао је Предраг Булатовић.

– Нијесмо могли да уђемо у процес легализације јер план за овај простор није донешен – казао је Булатовић.

Богић Кнежевић из Дајбаба указао је да се мјештани овог насеља осјећају дискриминисани од стране Главног града јер нијесу добили приступне улице на Југозападну обилазницу.

– Предали смо петицију са преко 500 потписа, али се нико на то није осврнуо. Урадили сте 17 прикључака са обје стране, а ми немамо ниједан – рекао је Кнежевић.

Дејана Мугошу занимало је да ли ће зграде "Милића" у МЗ "1. мај" коначно добити паркинг. Елвис Бабачић указао је на то да у Сити кварту комунална инфраструктура није завршена, као и да немају уређен паркинг. Саво Ђалац каже да Улица др Вукашина Марковића није освијетљена, те да дио није асфалтиран и немају гаражу. Мјештанин Дајбаба Славко Ђукановић замолио је Вуковића да удовољни захтјеву Ботуњана који траже да се колектор измјести. Он је навео и да су мјештани Дајбаба незадовољни што ће постројење бити изграђено у њиховој близини. Вуковић је поновио ранији став да промјене локације колектора неће бити, јер је тако струка рекла. Становници Сити кварта тражили су градњу школе и дома здравља, алу је Вуковић казао да то није у њиховој надлежности. Образлажући шта је урађено на подручју ове двије мјесне заједнице Вуковић је саопштио да је уложено 6,8 милиона еура.

– Уз пуно изазова на плану рјешавања имовинско-правних односа ми смо Улицу Баку привели крају. Инвестирали смо 350.000 еура за изградњу улице, док нас је рјешавање имовинско-правних односа коштало, вјеровали или не 1.200.000 еура. Толико смо пара издвојили да би се купила земља, да би се омогућила изградња те саобраћајнице – истакао је Вуковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. april 2024 21:01