/ -
17/05/2022 u 14:55 h
M. VujisićM. Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сакупљају идеје за нови парк на Ћемовском пољу

Главни град позива грађане да буду дио приче о будућем наjвећем градском парку, те да сви са своjим приjедлозима и сугестиjама допринесу осмишљавању и изградњи нове парковске површине у граду.

На само 3,5 километрам од центра града налази се Ћемовско поље, наjвећа равница Црне Горе коjа припада долинама риjека Циjевне и Мораче. Оно представља наjпогодниjу локациjу за изградњу наjвећег градског парка, коjи ће садржаjима задовољити потребе свих становника и посjетилаца Подгорице. Како наводи ПГ биро, током година, дио овог простора оплемењен jе различитим биљним врстама и вртним елементима, изграђена jе трим стаза у дужини од 1.150 метара, уграђен парковски, спортско – рекреативни, дjечиjи мобилиjар и справе за тренинг паса.

– Вриjеме jе да Подгорица добиjе парк на чак 43,7 хектара у ком ће грађани моћи да проведу читав jедан дан и уживаjу у његовим садржаjима коjе ће осмислити заjедно са Главним градом.Осмишљавање и изградња ове парковске површине, намиjењене свим генерациjама, представља сложан посао. Зато, позивамо све заинтеросоване да даjу своj допринос тако што ће нам се придружити у четвртак 19.05. у 19 сати и на лицу мjеста рећи какав парк желе, али и да прате саjт www.нацемовско.ме и оставе своj приjедлог – саопштили су из ПГ Биро.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. april 2024 16:08