Mensur Šaljaj / -IVAN PETROVIć IPE
18/04/2024 u 13:41 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šaljaj: U slučaju smanjenja plata štrajk u Čistoći

Upravni odbor Čistoće, navodi odbornik Demokratske partije Roma Mensur Šaljaj, je nezakonito usvojio sistematizaciju bez pregovora sa sindikatom o otpuštanju 69 zaposlenih lica u ovom preduzeću

Sa zabrinutošću sam primio informacije koje ukazuju na planirana otpuštanja radnika i smanjenje zarada u Čistoći jer su ove promjene izazvale nemir među zaposlenima i u javnosti, kaže odbornik Demokratske partije Roma Mensur Šaljaj.

– Iako su se skoro svi odbornici iz većine koja čini vlast u Glavnom gradu hvalili rekordnim budzetom Glavnog grada od 130 miliona, sada zbog toga što je preduzeće prethodne godine poslovala sa negativnim finansijskim rezultatom, žele da umanje plate zaposlenima u preduzeću. U razgovoru sa većinom radnika, mojih sunarodnika i kolega, iz ovog preduzeća sa kojima sam u dnevnoj komunikaciji, u slučaju usvajanja predloga za smanjenje plate oni najavljuju štrajk od nekoliko dana - kaže Šaljaj.

Upravni odbor, navodi Šaljaj, je nezakonito usvojio sistematizaciju bez zakonskih pregovora sa sindikatom o otpuštanju 69 zaposlenih lica u ovom preduzeću.

–Bez imalo empatije i solidarnosti prema društvu i kršenja zakona, 69 ljudi će na kraju mjeseca ostati bez posla. S obzirom da Čistoća u poslednjih par mjeseci konstantno ima problema sa radnicima na transportu i javnoj higijeni i da je to i jedan od razloga zašto nam grad izgleda veoma neuredno u skoro svako naselje, možete zamisliti kako će izgledati ukoliko par dana niko od zaposlenih koji odvoze smeće ne budu isto odvozili. Nadam se da će upravni odbor i rukovodstvo imati više sluha prema zaposlenima u ovom preduzeću i povući predlog o smanjenu plata i nezakonitom otpuštanju 69 zaposlenih lica u ovom preduzeću, kako ne bi došli do katastrofalnih posledica po sve građane - kaže Šaljaj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 16:52