PoslanIci odali počast Danu oslobođenja Podgorice / - FOTO: DAN
19/12/2022 u 11:30 h
Mićko Vujisić, Marija TomićMićko Vujisić, Marija Tomić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šaranović, Rakčević, Borovinić Bojović i Milatović odali počast osloboditeljima Podgorice

Svako ko drži Podgoricu kao taoca, prije svega zbog svojih interesa, to znači da prije svega ne voli ovaj grad i mislim da to svakim danom pokazuje odlazeći gradonačelnik Ivan Vuković, kazao je Rakčević

Nosioci četiri izborne liste na izborima u Podgorici Jakov Milatović (Evropa sad), Jelena Borovinić-Bojović (Demokratski front), Danilo Šaranović (Demokratska Crna Gora) i Luka Rakčević (Građanski pokret URA) položili su vijenac na Spomenik Partizanu borcu povodom Dana oslobođenja Podgorice.

Imali smo ogromnu čast da nakon 88 godina od oslobođenja Podgorice se u čast naših slavnih predaka poklonimo pred spomenikom Partizanu borcu na brdu Gorica. Prije 78 godina naši preci su nam ostavili slobodnu zemlju, ali mi smo i nakon toliko godina pristali da se borimo za slobodno društvo i slobodne građane, kazao je Šaranović.

- Najsvježiji primjer da to nije zaista tako, jer nemamo građanima slobodnog koji zaista ima pravo, da bira i bude biran. Najsvježiji primjer je Podgorica na kojima nikad ubjedljivije na tim izborima je ustanovljena volja građana Podgorice da dođe do suštinskih promjena u Podgorici - dodao je.

Prema njegovim riječima, bivša vlast ne haje za potrebe građana, a to je da oni što su bili na vlasti budi u opoziciji.

- Ali garantujemo građanima da ćemo naći način da izbornu volju građana pretvorimo u ono što je njihova potreba, da dođe do promjena u glavnom gradu - poručio je Šaranović.

Poslanik Rakčević je kazao da svako ko drži Podgoricu, ko je drži kao taoca, prije svega zbog svojih interesa, to znači da prije svega ne voli ovaj grad i misli da to svakim danom pokazuje odlazeći gradonačelnik Ivan Vuković, kojim svakim danom nema ni minimum dostojanstva da se povuče sa svoje funkcije nakon izbornog debakla.

- Mnogo jačima od njega nije polazilo za rukom da to rade u dužem vremenskom periodu i građani su na izborima jasno kazali da žele promjene u Podgorici - kazao je Rakčević.

On vjeruje da će građani ubrzo dobilti gradsku upravu za koju su glasali na izborima održanim 23.oktobra.

Prema riječima Borovinić Bojović, volja građana je nedvosmisleno jasna i niko nema pravo da suspenduje njihovu volju.

- Ovo je jedna jasna poruka da će njihova biti ispoštovana i da će svakim pokušaj destabilazicije CG biti neuspio pokušaj. Naša jedina vizija jeste demokratska i zaista iskreno i demokratska CG, poručila je Borovinić Bojović.

Ja mislim da je poruka koju smo željeli da pošaljemo je poruka zajedništva i to je poruka koju ćemo slati u narednom periodu. Želimo da druge političke partije u CG počnu i da uvide našim primjerom da se puno odgovrnije ponašaju. kazao je Milatović.

- Zaista nam je svima tužno posmatramo da ovakav nedemokratski odnos od DPS-a koja je jasno izgubila vlast u Podgorici i ovo definitvno nije u interesu građana Podgorice i nije dobar primjer svim precima koji su dali živote da bi naše društvo koračalo prema smislenoj budućnosti - istakao je.

- Poruka zajedništva je jedina koju šaljemo, iako smo predstavnici različitih političkih partija, naš zajednički imenitelj je briga i volja građana i upravo smo danas htjeli da pošaljemo takvu poruku - poručio je Milatović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 15:03