/ -
12/02/2022 u 10:11 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Савјет дао сагласност на више предлога: Дати улицу Ђурђини Шкеровић

Савјету је стигао предлог да се Арсу Милићу, официру црногорске војске, подигне споменик или спомен-плоча на имању у Орахову. Констатовано је да Савјет није надлежан да одлучује по овом питању те да ће захтјев прослиједити Секретаријату за културу и спорт

Mjeсна заједница Дајбабе дала је сагласност да мост у склопу Југозападне обилазнице носи име "Луча" што су једногласно подржали чланови Савjета за давање предлога назива насеља, улица и тргова. Предсједник Савјета Владимир Војиновић саопштио је да ће Савјет предлог ове одлуке доставити Ђорђу Сухиху, предсједнику Скупштине Главног града, ради даље процедуре.

Савјету је стигао предлог да се Арсу Милићу, официру црногорске војске, подигне споменик или спомен-плоча на имању у Орахову. Војиновић је констатовао да Савјет није надлежан да одлучује по овом питању те да ће захтјев прослиједити Секретаријату за културу и спорт.

Члан Савјета Ранко Милић саопштио је да није упознат са детаљима иницијативе.

–Ако већ причамо о погибији Арса Милића, није само он погинуо у том историјском раздобљу. Витешки су тада погинули брат и стриц мог оца. Од кога год да долази та инцијатива мислим да је ускраћена за њих двојицу – рекао је Милић.

Дата је сагласност да у даљу процедуру иде предлог да Ђурђина Шкеровић, љекарка, добије улицу. Предлагач Цветко Вукчевић објаснио је да се на овај начин враћа дуг породици Николе Шкеровића, који је био значајна личност између два рата. Ђурђина је иначе, сестра Слободана Шкеровића по коме је названа Гимназија.

Пред члановима Савјета су била и два предлога - да Никола Лекић Горанин, секретар Покрајинског комитета КПЈ за Црну Гору, Косово и Метохију и Санџак, добије улицу или да по њему име носи Југозападна обилазница, или дио ове саобраћајнице од Волија до моста "Луча" или од кружног тока у Доњој Горици до моста "Луча". Владимир Војиновић је навео да је на сједници Савјета у септембру прошле године констатовано да Никола Лекић Горанина испуњава услове да добије улицу те да се неће два пута изјашњавати о истом предлогу. Исти случај је и са предлогом да једна сабраћајница у граду носи име по бану Милоњићу јер се ово име налази на списку предлога.

Дата је сагласност да формално-правне услове за даљу процедуру испуњава предлог фирме Гео-метар да саобраћајница гдје је зграда ИНГ Инвеста на Забјелу носи име по Андрији Раичевићу, команданту црногорске војске.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 01:48