/ -
13/02/2024 u 15:25 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Otašević izabran za direktora Gradske TV

Na konskur su se prijavili Vladimir Otašević, v.d. direktor lokalnog javnog emitera i Andrijana Kadija, bivša direktorica RTCG

Savjet Gradske TV za izvršnog direktora lokalnog javnog emitera izabrao je, Vladimira Otaševića. Za Otaševića su glasala tri člana savjeta - Vesna Radulović, Tatjana Novović Zoran Rakočević,  dok su protiv bili Aleksandаr Đurišić i Tatjana Džudović.

Inače, na konkurs za izvršnog direktora Gradske televizije stigle su dvije kandidature i to Vladimira Otaševića, v.d. direktora lokalnog javnog emitera i Andrijane Kadije, bivše direktorice RTCG. Članovi Savjeta su konstatovali da Kadija ne ispunjava uslove.

– Konkurs je raspisan 12. januara, a 29. januara je zaključen - saopštila je Vesna Radulović, predsjednica Savjeta.

Radulović je, tokom sjednice, kazala da su oba kandidata dostavila svu neophodnu dokumentaciju na vrijeme. Član Savjeta Aleksandar Đurišić istakao je da nije siguran da li je Vladimir Otašević dostavio svu neophodnu dokumentaciju. Kontrolišuću dokumentaciju Andrijane Kadije, predsjednica Savjeta, Vesna Radulovic je navela da izjava kandidatkinje Andrijane Kadije "nije ovjerena, te da je to bio jedan od uslova za podnošenje kandidature".

Aleksandar Djurisic je naveo da je Otašević u biografiji preskočio da navede da je bio novinar "Dana".

 –  Ukoliko je bio novinar "Dana" i rukovodilac "Lupe" -  to je sporno. Iz njegove biografije smatram da ne ispunjava uslov od pet godina na poslovima rukovodjenja- rekao je Djurišić.

Đurišić je dodao da Kadija ispunjava uslove.

Vesna Radulović je dodala da članovi Savjeta nisu sudije nego odlučuju na osnovu dokumentacije.

- Neću se baviti nečim što nije ispred mene - rekla je Radulović.

Savjet je dao saglasnost na izmijenjenu šefu RTV Podgorica. Izcvršni direktor lokalnog javnog emitera Vladimir Otašević saopštio je da se novom programskom šemom ispunjavaju uslovi Agencije za elektronske medije. 

Urednica Gradskog radija Tamara Radonjić saopštila je da jutarnji program radija ostaje dio informativnog programa. Ona je navela da će kratke vijesti ići u osam sati ujutru i biće ih u više termina.   

– U 17 sati će ići "Podgoričke vijesti". Po prvi put je na Gradskoj TV uveden dječiji program "Enciklopedija znanja". Dodato je i "Veče uz knjigu",  u terminu od 22 do 22.30 sati, i to u saradnji sa Narodnom bibliotekom "Radosav Ljumović". Sportske i muzičke emisije će ići vikendom – rekla je Radonjić. 

Urednik Gradske TV Dragoje Vojvodić kazao je da će program Gradske TV biti mnogo bolji u narednom periodu.

– Planiramo da uvedemo jutarnji program, i to najkasnije u septembru – rekao je Vojvodić. 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 15:36