/ -
29/04/2022 u 12:00 h
А.Д.А.Д.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Савјет родитеља ОШ "Октоих" писао градоначелнику: Траже ограду за пјешачке стазе

Савjета родитеља ОШ "Октоих" обратио се градоначелнику Подгорице Ивану Вуковићу тражећи да ријеши проблем непрописног паркирања и недостатак расвјете у непосредној близини школе, али и да Главни град помогне уређење дворишта и изградњу амфитеатра.

Нађа Љиљанић, предсједница Савјета родитеља, каже да је један од већих проблема паркирање испред главне капиjе.

– Оваj проблем jе посебно изражен током кишних дана када већина родитеља жели да сачека диjете на самоj капиjи. Због смањене видљивости и ограниченог простора угрожава се безбjедност ученика и родитеља коjи пjешке долазе и одлазе. Главна школска капиjа се чини неприступачном за службе Хитне помоћи и заштите и спасавања, што би у одређеним ситуациjама могло да направи немjерљиву штету. Недавно су постављени стубићи, али већ сада jе очигледно да неће постићи ефекат jер су неке од њих возачи већ уништили. Сматрамо да је неопходно урадити ограду коjа би одвоjила пjешачки дио. Молимо Секретариjат за саобраћаj и Секретариjат за комуналне послове да поставе сигнализациjу коjа би забранила паркирање. Расвјета око школе jе стара, дио ње и не ради. Требало би је замиjенити ЛЕД расвjетом – пише у допису који потписује Љиљанић.

Она наводи да на прилазима школи треба поставити "лежеће полицаjце" и вертикалну сигнализациjу.

– Двориште је потпуно неуређено и дијелом опасно за дјецу. Постоjе три полигона и остаци атлетске стазе за скок у даљ. Све то jе у прилично лошем стању. Наша замисао jе и изградња амфитеатра коjи би служио за часове на отвореном, драмске и музичке програме – навела је Љиљанић у допису.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 22:10