/ -
01/06/2022 u 12:04 h
Н.С.-М.Л.В.Н.С.-М.Л.В.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Савјет РТВ Подгорица одлучио: Уговори за стално за пет радника

Не чинимо никаква прекорачења, нема повећања броја запослених унутар телевизије, а нема ни трошкова, навео је Живко Андријашевић, предсједник Савјета РТВ Подгорица

Савјет РТВ Подгорица дао је сагласност да пет радника овог медија добије уговор за стално. Ови запослени, како је саопштио Раде Војводић, в.д. извршног директора, су у телевизији по уговору о дјелу или преко Агенције за запошљавање.

– Нису нови људи у питању већ постојећи. Нећемо имати повећања трошкова, већ уштеду. Ове особе већ раде годину дана на овим радним мјестима – рекао је Војводић.

Да давањем уговора за стално запосленима неће бити повећања трошкова, констатовао је и Живко Андријашевић, предсједник Савјета.

– Не чинимо никаква прекорачења, нема повећања броја запослених унутар телевизије, а нема ни трошкова – навео је Андријашевић.

Члан Савјета Божидар Јаредић је сагласан да се ови запослени добију статус стално запосленог.

–Мислим да ћемо када почну годишњи одмори, када се људи заморе, морати свакако имати нових предлога за проширење, за пријем нових радних мјеста ако желимо да одржимо квалилитет радија и телевизије на нивоу који је постигнут – рекао је Јаредић.

Драгана Трипковић, чланица савјета, оцијенила је да је најважније то што је Агенција за електронске медије утврдила како је производња РТВ Подгорица на високом нивоу.

Чланови Савјета дали су сагласност на цјеновник оглашавања политичког маркетинга у сусрет локалним изборима у Подгорици и другим општинама који ће бити посалт на сагласност Агенцији за спречавање корупције. Такође, дата је сагласност невладиноj организацији LGBTIQ да изврше увид у путне налоге за службена путовања у земљи и иностранстранству директора и другог руководног кадра. Живко Андријашевић је навео да су у питању три одлуке које је он потписао, а које се односе на службена путовања у Србији и Хрватској, а која су се односила на производњу програма.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 22:20