Момир Булатовић / - фото: Срђан Бољевић
23/09/2021 u 06:07 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Савјету стигао предлог да улица носи назив по Момиру Булатовићу

Стигао је предлог за враћање назива Улица Петра Матовића, да се саобраћајница, булевар или трг назове Ристо Божовића и девет синова и да Подгорица добије мост Луча

Са­вjе­ту за да­ва­ње пред­ло­га на­зи­ва на­се­ља, ули­ца и тр­го­ва сти­гло jе 12 но­вих пред­ло­га за име­но­ва­ње саобраћајница у Под­го­ри­ци. Предсједник Нове српске демократије Андрија Мандић и Емило Лабудовић, извршни директор Српске куће, предложили су да једна улица у граду носи име по Момиру Булатовићу, некадашњем предсједнику Црне Горе и предсједнику Владе Савезне Републике Југославије. Булатовић је функцију предсједника Црне Горе обављао од 1990. до 1998. године, док је на челу Савезне владе СР Jугославиjе био од 1998. до 2000. године. Булатовић преминуо је 30. јуна 2019. године.

Градоначелник Подгорице Иван Вуковић и замјеници градоначелника Слађана Вујачић и Часлав Вешовић предложили су да мост на Југозападној обилазници носи име Луча, док је Стефан Ћулафић, одборник ДПС-а у Скупштини Главног града, предложио да један саобраћајница носи име Исландска. Одбор СНП-а Богдан Божовић у предложио је да хуманитарка Диана Будисављевић добије улицу, док је Хусеин Цено Тузовић доставио предлог да саобраћајница, булевар или трг носи име Ристо Божовића и девет синова. Предлог за именовање улице у граду именом 9. маја, Дана побједе над фашизмом и Дана Европе, доставио је Миљан Баровић, док је Зувдија Хоџић, предсједник Савез удружења бораца НОР-а и антифашиста Црне Горе предложио да улицу добије Стојан Никић, наредник бивше југословенске војске. Срђан Марковић предложио је да улицу добије Гренки Наклс, амерички музички продуцент и ди - џеј, Срђан Миљанић доставио је предлог за преименовање назива Улици др Ника Миљанића. Миљанић је предложио да др Нико Миљанић добије саобраћајницу у Сити кварту, од Цетињског пута до Улице Бранка Делетића. Предсједник НВФ „Братство Лекића-Сеоца-Црмница“ Бранислав Лекић предложио је да улица или булевар у граду носе име по Николи Лекићу Горанину, секретару Покрајинског комитета КПЈ за Црну Гору, Боку, Косово и Метохију и Санџак.

Славко Радоњић упутио је предлог за враћање старог имена Улице Петра Матовића док је Срђан Мартиновић предложио промјену мјеста Улице краља Бодина.

Да ли сви ови предлози испуњавају услове да иду у даљу процедуру изјасниће се чланови Савјета на сједници која је заказана у петак, 24. септембра.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 05:30