Стигло преко 200 захтјева / Архива Дана
05/03/2022 u 06:58 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Секретаријат за комуналне послове: На приватним парцелама траже уцртавање хангара

Граду је пристигло преко 200 захтјева за уцртавање објеката на приватним парцелама, а највише предлога достављено је за Коник, Врела рибничка и Зету

Секретаријату за комуналне послове пристигло је преко 200 захтјева за уцртавање објеката на приватним парцелама због чега је овај орган управе приступио измјенама Програма привремених објеката на територији Главног града. Измијењени документ у којем су измјене исказане у текстуално, табеларном и графичком дијелу, је на јавној расправи у наредних 15 дана.

– Главне измјене у Програму привремених обjеката на териториjи Главног града се односе на уцртавање великог броjа обjеката на приватним парцелама. Наjвећи броj захтjева се односи на врсте привремених обjеката као што су објекти трговине и услуге и хала-хангари. Када је у питању текстуални дио програма у документу су дата нова идејна рјешења за изглед угоститељских апарата, штандова и пултова – саопштено је из Секретаријата за комуналне послове.

Потребне сагласности државних органа

Након што буде завршена јавна расправа, документ ће бити послат Скупштини Главног града на сагласност. Да би одборници могли расправљати о овом документу, из Секретаријата објашњавају да морају прибавити и сагласност надлежних органа.

– Потребне су нам сагласности Министарства екологије, просторног планирања и урбанизма, Министарства економског развоја, Агенције за заштиту животне средине, Агенције за заштиту културних добара, Управе за саобраћај (у односу на привремене објекте уз државни пут), Секретаријата за саобраћај (у односу на привремене објекте уз општински пут), као и Службе главног градског архитекте у дијелу обликовања и материјализације – наводе из Секретаријата за комуналне послове.

Из овог органа управе наводе да је највише захтјева предато за зону четири, пет и шест. Зона четири обухвата простор који покривају између осталог ДУП Врела рибничка, ДУП Коник - Врела рибничка II, ДУП Муртовина, ДУП Златица Б, ДУП Врањићке Њиве, УП Дукља, ДУП Голубовци центар, ДУП Махала, ЛСЛ Трешњица, ДУП Шипчаничка гора 1, зона пет обухвата простор који између осталог покривају ДУП Доња Горица - измjене и допуне, ДУП Дахна 2, ДУП Какарицка гора, ЛСЛ Михиња и остало грађевинско земљиште у границама обухвата ГУР-а Подгорице, КО Тузи, ГУР-а Тузи, ГУР-а Голубовци и КО Голубовци... Шеста зона обухвата сва остала сеоска насеља и земљиште на подручjу Просторног урбанистичког плана Главног града Подгорицe.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 13:54