/ -
01/02/2022 u 13:29 h
Milica VujisićMilica Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Секретаријат за културу и спорт организује радионице: "Од запуштених простора до урбаних галериjа"

Едукативни програм биће реализован 9. и 10. фебруара у Обjекту Бања, кажу из Секретариjата за културу и спорт

Секретариjат за културу и спорт, у сарадњи с Канцелариjом за младе, организуjе дводневни едукативни програм на тему "Од запуштених простора до урбаних галериjа "Умjетност Стреет Арт-а у Подгорици". Кроз разне облике уличне умjетности, мурале, графите, мозаике, наљепнице, видео проjекциjе, шаблонске графите, уличне инсталациjе и др, град постаjе препознатљив и добиjа специфичан имиџ, коjи представља дух средине и подстиче прогресивне идеjе и визуелну креативност.

Како наводе из Секретариjата за културу и спорт нови изглед добили су, Московски мост, Мост жртава 5. маjа, обала риjеке Рибнице код књижаре "Карвер", Улица V Пролетерске бригаде, пjешачки мост "Газела", а осликан jе и амфитеатар у непосредноj близини Трга Божане Вучинић, као и ормарићи за електро-инсталациjе у Бокешкоj улици и у близини Трга Аргентина.

– Едукативни програм биће реализован 9. и 10. фебруара у Обjекту Бања Кафе бар "Итака" бивши "Карвер". Током првог дана радионица, посjетиоци ће моћи, кроз предавање Дамира Мурсељевића ближе да се упознаjу с почецима уличне умjетности у свиjету. У четвртак, 10. фебруара, кроз разговор с црногорским умjетницима Мишом Jоскићем, Стефаном Булатовићем, Хаjданом Костић, и умjетницама из Тима Кüнстлер, првенствено млади, али и шира jавност, упознаће се с њиховим радом, искуствима и плановима на пољу стреет арт-а, али и отворити нека важна питања попут оних шта данас карактерише уличну умjетност у Подгорици, те какве су персперктиве за унапређивање и развоj те области – наводе из Секретариjат за културу и спорт.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 05:52