/ -
23/04/2022 u 15:32 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сервисне информације: Отворено пет домова здравља

Пет домова здравља биће отворено током васкрших празника па грађани здравствену заштиту могу добити у објектима у Блоку пет, затим Нова варош, Коник, Тузи и Зета.

 Изабрани доктори за одрасле радиће у здравственим обjектима Блок 5, Нова варош и Коник, од седам до 21 час, док ће изабрани доктори за дjецу радити у здравственом обjекту Нова варош у континуитету, 24 сата дневно.

– Током празничних дана, у здравственим обjектима Тузи и Зета, здравствена заштита пружаће се у периоду од 7 до 14 часова, док ће Центар за лабораториjску диjагностику у здравственом обjекту Блок 5 радити од 7 до 21 час. Услуге лабораториjске диjагностике у здравственом обjекту Тузи пружаће се до 15, а у Ковид центру од 7 до 21 сат. Здравствене услуге, ће се пружати и у ковид центрима ЗО Доња Горица и ЗО Толоши, као и на пункту за имунизациjу у Спортско универзитетско-културном центру. Jединица за патронажу радиће по устаљеном распореду, тако да ће се и током празника налози примати у здравственим обjектима Блок 5 и Коник, од 7 до 19, док ће се терапиjа, по налогу изабраног доктора, у стану пациjената давати сваког дана, од 7 до 19 сати – саопштено је из Дома здравља Подгорица.

Аутобуси на сат и по

Аутобуси превозника Градски саобраћај ПГ и БЛТ за вријеме празника возиће по празничном реду вожње. Умјесто на пола сата, аутобуси ће саобраћати на сат и по.

Пијаце раде до 15 сати

Скраћено радно вријеме сјутра и прекосјутра имаће продавци на пијацама. Зелене пијаце биће отворене од 6 до 15, а мјешовите од 8 до 15 часова.

– Уобичаjено радно вриjеме остаjе за Камионску пиjацу - 24 сата дневно. Пиjаца за продаjу употребљаване робе- бувљак у недјељу ће радити од 6 до 14 часова, док ће Сточна пиjаца у понедјељак бити отворена од 6 до 13 сати – наводе из Тржница и пијаца.

Бесплатан паркинг

Предузеће Паркинг сервис неће наплаћивати паркирање у зонираним дјеловима града у недјељу и понедјељак.

–За вриjеме празника наплата паркирања ће се вршити само на паркиралиштима у Улици Миљана Вукова и Улица Вака Ђуровића, испред градског стадиона –поручили су из Паркинг сервиса.

Мајстори при телефону

За вријеме васкршњих празника дежураће и мајстори Водовода. Све кварове на водоводној мрежи грађани могу пријавити на број телефона 022/ 440-388.

Без искључења струје

У свим дјеловима Црногорског електродистрибутивног система за вријеме празника обезбиjеђени су неопходни услови за стабилно функционисање електроенергетског система. То значи да у дане празника нису предвиђена планска искључења електричне енергиjе, а у случаjу ванредних околности биће ангажоване додатне екипе. Прекид напаjања и квар на дистрибутивноj мрежи, за вриjеме празника, грађани могу приjавити на дежурне броjеве телефона 020/ 633-979 и 020/ 622-773.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 05:04