Дом здравља на Старом аеродрому / SRDJA BOLJEVIC
01/05/2022 u 07:38 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ: Отворено пет домова здравља

На основу Закона о државним и другим празницима (“Сл. лист РЦГ”, бр. 27/07 и 36/13), Празник рада се празнује 1. и 2. маја. Како је први празнични дан недјеља, нерадна су два наредна дана, и то: понедјељак 2. мај и уторак 3. мај.

Домови здравља Блок пет, Нова варош, Коник, Тузи и Зета биће отворени у понедјељак 2. маја, и уторак, 3. маја. Изабрани доктори за одрасле радиће у здравственим обjектима Блок 5, Нова варош, Коник, од 7 до 21 сат, а у Тузима и Зети, од 7 до 14 часова. Изабрани доктори за дjецу радиће у здравственом обjекту Нова варош у континуитету, 24 сата дневно. Центар за лабораториjску диjагностику радиће у здравственом обjекту Блок пет од 7 до 21 сат и у Ковид центрима Доња Горица и Толоши од 7 до 21 час.

– Jединица за патронажу радиће по устаљеном распореду, тако да ће се и током празника налози примати у здравственим обjектима Блок пет и Коник, од 7 до 19 часова, док ће се терапиjа, по налогу изабраног доктора, у стану пациjената давати сваког дана, од 7 до 19 сати – саопштено је из Дома здравља.

За вријеме празника, здравствене услуге ће се пружати и у Ковид центрима ЗО Доња Горица и ЗО Толоши, као и на пункту за имунизациjу у Спортско универзитетско-културном центру, од 8 до 20 часова.

Продавнице затворене три дана

Продавнице неће радити три дана. Сви продајни објекти биће затворени данас, због нерадне недјеље, али и у понедјељак и уторак, због првомајских празника. Први рад дан биће сриједа, 4. мај.

Аутобуси на сат и по

Аутобуси превозника „Градски саобраћај ПГ“ и „БЛТ“ данас, сјутра и прекосјутра саобраћаће по празничном реду вожње, на сваких сат и по. Успостављање редовног реда вожње очекује се у сриједу.

Пијаце празнично

Подгоричке пијаце за вријеме првомајских празника радиће скраћено радно вријеме. Зелене пијаце биће отворене од 6 до 15 сати, док ће мjешовита пиjаца радити од 8 до 15 сати. Уобичаjено радно вриjеме остаjе за Камионску пиjацу и то 24 сата. Сточна пијаца ће у понедјељак бити отворена од 6 до 13 сати.

Бесплатно паркирање

Предузеће Паркинг сервис за вријеме празника неће наплаћивати паркинг у зонираним дјеловима града. Паркинг ће се, како су саопштили из предузећа, наплаћивати на паркиралиштима у Улици Миљана Вукова и Улици Вака Ђуровића.

Мајстори при телефону

За вријеме првомајских празника дежураће и мајстори Водовода. Све кварове на водоводној мрежи грађани могу пријавити на број телефона 022/ 440-388.

Без искључења струје

У свим дјеловима града за вријеме празника нису планирана искључења са електромреже јер је Црногорски електродистрибутивни систем обезбиједио неопходне услове за стабилно функционисање електроенергетског система.

– У дане празника нису предвиђена планска искључења електричне енергиjе, а у случаjу ванредних околности биће ангажоване додатне екипе. Евентуални прекид напаjања и квар на дистрибутивноj мрежи, за вриjеме празника, грађани могу приjавити на дежурне броjеве телефона 020/633-979 и 020/ 622-773 – поручују из ЦЕДИС-а.

Ради Експрес пошта

За првомаjске празнике, данас, сјутра и прекосјутра, биће отворена Експрес пошта од 8 до 15 часова. Радно вриjеме Поштиног Кол центра 19895 и Телеграма 126, данас, сјутра и прекосјутра биће од 8 до 15 часова.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 09:30