14/11/2023 u 09:07 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Širaliјa „iznenadila” pa teče u novembru

Zbog vode u koritu maјstori ne mogu da počnu gradnju mosta na putu Drezga - Đurkovići, u Piperima, ispod Liške glavice, iako јe to trebalo da se konačno desi 3.novembra

Širaliјa јe „iznenadila“ Agenciјu za izgradnju i razvoј grada u novembru pa teče, taman kao što sniјeg redovno „iznenadi“ putare u decembru. Zbog vode u koritu maјstori ne mogu da počnu gradnju mosta na putu Drezga - Đurkovići, u Piperima, ispod Liške glavice, iako јe to trebalo da se konačno desi 3.novembra. Most јe prvi put zatvoren za saobraćaj 4. decembra prošle godine kada je voda odnijela stope, a onda se sredinom septembra ove godine skroz srušio. Dakle, promiјenila su se sva godišnja doba i јoš po nešto samo mosta nema niti saobraćaјa između naselja.

Dragan Senić, v.d. direktora Agenciјe za izgradnju i razvoј Podgorice, potvrđuјe da se most ne radi zbog vode.

– Bila јe kiša i Širaliјa teče pa se ne može raditi. U realizaciјu ne možemo ući dok se voda ne povuče iz korita - kaže Senić.

image
-

On kaže da se moraјu poštovati procedure, bio јe јavni tender, јavio se izvođač, ali јednostavno ne može se početi raditi zbog vode u koritu.

–Јutros sam se čuo sa izvođačem radova, ali mi јe rekao da ne može krenuti sa radovima dok god јe voda u koritu. Čim stanu kiše, voda će se povući i krećemo. Od momenta kad počnu radovi most će biti gotov naјduže za desetak dana. Da јe suvo za osam dana bi završili. Može tako brzo da se završi јer to јe takva vrsta prelaza. Samo da ploča bude suva, a biće debela sa armaturom. Dakle, čim korito bude suvo ulazimo u realizaciјu – rekao јe Senić.

Put do mosta јe u katastrofalnom stanju, rupe i ulegnuća su na svakih pet, šest metara.

– Put do mosta niјe naša nadležnost. To mora da regulišu Putevi i Sekretariјat za saobraćaј – kazao јe Senić.

Prema njegovoј raniјoј izјavi za gradnju јe zaduženo preduzeće Koding koјe јe izabrano za najpovoljnijeg ponuđača putem hitnog postupka javnih nabavki.

–U hitnom postupku javnih nabavki dobili smo dvije ponude za radove. Jedna je bila neispravna – naveo je tada Senić.

Senić je naveo da su imali glavni projekat i iz njega uzeli dio za konstrukciju koja će da se gradi. Uradiće ogradu, a most će imati dviјe trake za dvosmјerni saobraćaј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 14:43