/ -
05/05/2022 u 12:40 h
Н.С.Н.С.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сједница градског парламента заказана за 19. мај: Иван Вуковић брани свој рад

Скупштина ће ставити ван снаге одлуку о проглашењу Споменика природе "Кањон Цијевне" да би СО Тузи могла да је донесе

Сједница Скупштине Главног града заказана је за 19. мај, а одборници ће расправљати о 48 одлука које су припремљене за пленум.

Међу њима су извјештај о раду градоначелника Ивана Вуковића и раду органа управе Главног града и служби за прошлу годину, завршни рачун буџета Главног града за прошлу годину, али и одлуке о стављању ван снаге одлуку о проглашењу Споменика природе "Кањон Цијевне". Да би Општина Тузи могла да донесе одлуку за Цијевну, јер је на њиховој територији, Град мора да поништи своју.

Одборници ће донијети одлуку о повећању основног капитала Паркинг сервиса.

Припремљене су и одлуке о одређивању локације са елементима урбанистичко-техничких услова за градњу мултифункционалних објеката на Забјелу и у Загоричу, одлука о уступању возила Путевима на коришћење без накнаде, као и одлука о бесплатном коришћењу простора рвчаком клубу Перјаник за тренинге у Универзалној спортској дворани.

Пред одборницима су и одлука о власничком преузимању мушког рукометног клуба Будућност, одлука о организацији Прољећног пазара, затим одлука о давању сагласности за рјешавање имовинско-правних односа на непокретностима у захвату ДУП-а Горица Ц, али и одлука о уступању непокретности на коришћење Заводу за хитну медицинску помоћ.

На пленуму је и одлука о давању сагласности Управи јавних радова за градњу фекалне канализације за подручје Врањине на земљишту у имовини Главног града, затим одлука о давању сагласности на уговор о управљању Фудбалским клубом Будућност, али и одлуке о стављању ван снаге УП-а Нова варош- Блок Е.

За скупштинску расправу припремљени су и извјештају о раду свих предузећа и културних установа у прошлој години, затим Комуналне инспекције, Комуналне полиције, Службе заштите и спашавања. Одборници ће се изјаснити и о извјештају о раду Савјета за развој и заштиту локалне самоуправе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 13:45