/ -
19/05/2022 u 10:12 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вуковић: На зараде уштедјели 600.000

У прошлој години наплаћено је 12.704.000 еура пореза на непокретност што је 15,5 одсто више него 2020. године

}Одборници у градском парламенту расправљаће о извјештају о раду градоначелника Ивана Вуковића и органа управе Главног града за прошлу годину. Током усвајавања дневног реда Митар Вуковић, одборник Демократа, тражио је да се са дневног реда сједнице градског парламента скине овај документ јер је коригован, а корекција је одборницима стигла дан пред одржавање сједнице градског парламента. Захтјев да се ова тачка скине са дневног реда тражио је и Јанко Крстовић, шеф клуба одборника Демократа.

Одборник ДПС-а Андрија Кликовац је саопштио је да су у питању техничке измјене које не мијењају садржину, а о којима се изјаснио и одбор за финансије.

Предлог Демократа о скидању са дневног реда ове тачке није усвојен.

Бранећи извјештај, Иван Вуковић, градоначелник, је навео да су и поред опструкција бивше Владе остварили значајне резултате.

–Успјели смо да реализујемо све што смо током претходне године планирали. Буџет Главног града, без обзира на то што нисмо били у прилици да нормално комуницирамо са Владом, реализовали преко 93 одсто. Радује ме посебно то што смо у прошлој години наплатили 12.704.000 еура пореза на непокретност што је 15,5 одсто више него 2020. године. Још један податак за понос је да је од укупних средстава која су утрошена на текуће трошкове потрошено 34,3 милиона, а на реализацију пројеката из капаталног буџета 37,9 милина еура. То је феноменалан податак с обзиром на опструкције са којима смо се суочавали – рекао је Вуковић.

Да ли ће октобар помоћи ДПС-у

Јанко Крстовић (Демократе) се осврнуо на одлагање локалних избора.

-Подсјетићу вас да је ДПС на државном нивоу искористио наше коалционе партије до формирања нове Владе, да одложи избори. То ДПС не ради јер је супериоран него су осјетили да су у заостатку. Октобар вам неће ништа помоћи, сигуран сам да ће ДПС кренути у поновно одлагање избора како у Подгорици тако и у другим општинама – рекао је Крстовић.

Осврнуо се и на иницијативу ДПС-а да Зета добије самосталну општину, наводећи да су грађани са тога подручја то давно заслужили.

- Сјетили сте се тога сада када губите 4.000 гласова из Зете. Како је кренуло требаће вам и да се оснује Општина Маслине, Златица не би ли обезбиједили побједу- казао је Крстовић.

Градоначелник Подгорице је навео да је ДПС био спреман за изборе у јуну, те да се он питао не би било потребе да се они одлажу избори.

Иницијатива је потекла од вас, јер сам био на састанку прошле године, гдје нас је ваш лидер убјеђивао да то је то одлично. Најмање смо били заинтересовани за ту причу јер ћемо проћи одлично и у октобру као што би и у јуну – рекао је Вуковић.

Градоначелник Иван Вуковић је навео да је тачно да Главни град води спорове са инвеститорима.

–Мени је интересанто да то проблематизујете јер сте четири године убјеђивали јавност да управа фаворизује инвестироре. Није ми драго да смо на суду са било ким, али то показује да Главни град штити интересе – рекао је Вуковић.

Одборник Демократског фронта Ранко Милић каже да није много урађено када је у питању Коник, гдје он живи, док је Јован Рабреновић (ЛП) оцијенио да извештај карактерише крајње одговоран према финансијама Главног града.

–Оно што је значајно јесу велики инфраструктурни пројекти који су доведени до краја- навео је Рабреновић.

Одборница СНП-а Радмила Чагоровић оцијенила је да је нимало не радује изглед Подгорице.

- Подгорица изгледа као велико градилиште, свуда раштркано, нигдје завршено. Шта сте успјели да урадите? Све ће то успјети испливати- и негативно и позитивно. Ово је више него бетонизирани град. Шта је са Градским позориштем? Да ли ће се његово отварање поклопити са локалним изборима – навела је Чагоровић.

Неће се моћи текуће одржавање претварати у капиталне пројекте, већ ћете морати све што сте обећали грађанима испунити, поручио је Митар Вуковић (Демократе).

Ако се тамо гдје није била канализација она направи, то је капитална инвестиција, ако се направи парк тамо гдје га није било и то је капитална инвестиција, ако се тамо гдје је макадам направи прави пут- то је капитална инвестиција, саопштио је Ђорђе Сухих, предсједник Скупштине Главног града.

–Немојте негирати да у овом извјештају нема пуно капиталних инвестиција – рекао је Сухих.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 14:05