Упутили замјерке и сугестије / -Д,Љ.
26/05/2022 u 10:41 h
Д.Љ.Д.Љ.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сједница Скупштине савеза пензионера Црне Горе: Умањујете нам рад

Заустављање субвенционирања градње станова и додјеле хуманитарне помоћи за пензионере лошег материјалног стања преко мјесних удружења само су неке од замјерки изречене на рачун Фонда ПИО на годишњој сједници скупштине Савеза удружења пензионера Црне Горе.

 Предсједник Савеза удружења пензионера Црне Горе Бранко Вешовић је истакао да је претходна година била веома тешка у комуникацији са Фондом ПИО, те да је њихов главни задатак како је навео, дискредитовање савеза и минимизирање њиховог рада.

– Управни одбор Фонда ПИО у новом сазиву је додјелу хуманитарне помоћи стопирао са образложењем да се она дијелила члановима ДПС-а што није тачно. Сада Фонд ПИО та средства шаље пензионерима са једним јединим критеријумом, а то је висина пензије што сматрам да није у реду. Фонд ПИО је стопирао изградњу станова због примједбе два мјесна удружења из Подгорице и задужио комисију да испита наводе. И ја сам као члан УО Фонда ПИО био за то. Већ седам мјесеци провјеравају неправилности, али никако да дође до те провјере јер нема неправилности, а средства пропадају. Био сам против 8,15 одсто повећања пензије, морамо испштовати ријеч јер је претходни министар неколико пута рекао 10 одсто повећање. Тражимо да просјечна пензија буде 65 одсто од просјечне зараде – казао је Вешовић.

image

Са годишње сједнице Савеза пензионера Црне Горе

-Д.Љ.

В.д. директор Фонда ПИО Ранко Алигрудић је истакао да су савез и удружења пензионера НВО, а да је Фонд ПИО у обавези да опслужују и пензионере који нијесу чланови те НВО.

– Ви јесте најбројнији али морате да схватите да сте НВО и да Фонд ПИО није услужни сервис. Разумијем да статус пензионера није сјајан, али 1.јануара најнижа пензија ће бити 200 еура, а онда ће се ретроактивно на ту пензију примијенити повећања од 2,13, од 8,15 и када буде повећање 1. септембра – казао је Алигрудић.

Предсједник удружења пензионера Никшић Владо Перовић је истакао да су незадовољни радом в.д. директора Фонда ПИО, да ће тражићити његову смјену, те да ће је упутити премијеру и надлежном министарству.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 06:56