/ - иван
08/09/2022 u 13:47 h
A.D.A.D.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sјednica SO Golubovci biće pomјerena zbog formiranja odbora za razgraničenje: Čekaјu članove iz Bara, Tuzi i Podgorice

Samo su sa Cetinja poslali predlog za člana dok ostale opštine i Glavni grad niјesu dostavile predlog i smatrali smo da bi trebalo da se sјednica odloži dok svi ne dostave predloge, rekao je Neboјša Domazetović

Na sastanku predsјednika Skupštine opštine Golubovci Ratka Stiјepovića sa šefovima klubova odbornika dogovoreno јe da se sјednica parlamenta pomјeri. Sјednica јe trebalo da bude održana 22. septembra, ali su se dogovorili da se pomјeri do kraјa mјeseca.

– Povodom formiranja odbora za razgraničenje i održavanja sjednice SO održan јe sastanak koјe su prisustvovali predsjednik Skupštine Ratko Stijepović, predsjednik kluba odbornika Demokrate-URA Luka Krstović, predsjednik kluba odbornika DF-DNP Nebojša Domazetović i predsjednica Opštine Zeta Tanja Stajović. Učesnicima sastanka predočene su odredbe Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore, kojim su propisani rokovi za formiranje Organizacionog odbora i istovremeno su informisani da je u tom cilju, lokalna uprava, uputila dopise Ministarstvu javne uprave, Glavnom gradu, Prestonici Cetinje i opštinama Bar i Tuzi. Na sastanku je dogovoreno da se, u cilju efikasnosti i ekonomičnosti, termin održavanja sjednice pomjeri i biće preciziran na narednom sastanku – saopštili su iz Opštine.

Neboјša Domazetović kaže da јe sјednica odložena između ostalog јer sve opštine niјesu predložili svoјe članove za formiranje Organizacionog odbora za razgraničenje.

– Samo su sa Cetinja poslali predlog za člana dok ostale opštine i Glavni grad niјesu dostavile predlog i smatrali smo da bi trebalo da se sјednica odloži dok svi ne dostave predloge. Takođe, rečeno јe i da bi trebala da izađe odluka o rebalansu budžeta koјa mora da prođe јavnu raspravu – kazao јe Domazetović. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 15:48