/ -FOTO: NATAšA SPAIć
22/07/2022 u 18:52 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tanja Stajović ponovo izabrana za predsjednicu Opštine Golubovci

Predlog da Stajovićeva dobije novi mandat stigao je od odbornika DPS-a i SD-A

Funkcioner DPS-a i predsјednica Opštine Golubovci Tanja Staјović ponovo јe izabrana na tu funkciјu, iako јoј mandat, koјi јoј јe povјeren na osnovu rezultata nakon lokalnih izbora u Podgorici 27. maјa 2018. godine, traјe do 17. avgusta. Novi mandat povјerili su јoј odbornici DPS-a i SD-a, dok su odbornici Demokrata i Demokratskog fronta napustili zasiјedanje priјe nego јe ova tačka stavljena na glasanje. Odbornici opoziciјe su ukazali na nepravilnost u zakazivanju sјednice jer saziv za održavanje niјe dostavljen u roku od 15 dana od dana održavanja sјednice kako јe to predviđeno poslovnikom, nego tri dana priјe održavanja sјednice.

Tokom utvđivanja dnevnog reda Vesko Rašović, odbornik DNP-a, tražio je da se sjednica odloži za 15 dana jer je, kako tvrdi, povrijeđena procedura.

image

Foto: Nataša Spaić

-FOTO: NATAšA SPAIć

-Vi nama niste dostavili saziv sjednice kako je to predviđeno, 15 dana prije održavanja sjednice. Ukoliko se sjednica održi, to bi bilo pravno nasilje - rekao je Rašović.

Šef kluba odbornika Demokrata Luka Krstović tražio je takođe odlaganje sjednice.

-Neka Tanja bude predsjednica 100 godina, ali uradite to po zakonu. Očekujem da ovu tačku povučete sa dnevnog reda jer ćemo u suprotnom podnijeti krivične prijave protiv svih aktera - rekao je Krstović.

Odbornik Demokrata Novica Pejović ocijenio je da bi održavanje sjednice bilo pravno nasilje, te da je prekršen Ustav.

Sekretarka SO Golubovci Marija Perović je ukazala da je saziv odbornicima nije mogao biti poslat sam, bez materijala, ali da  materijal nije mogao biti dostavljen jer su se čekali podaci za polugodisnji presjek punjenja budžeta.

Ratko Stijepović, predsjednik SO Golubovci, dao je pauzu od 15 minuta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 20:50