/ -
04/02/2022 u 09:50 h
Д.Љ.-М.Л.В.Д.Љ.-М.Л.В.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Школа у Лијевој Ријеци затворена јер је снијег блокирао путеве

Једна машина не може све путеве да очисти. Завијени су путеви Кркор, Птич, Веруша, Љеворечке Тузи, Ками, Грби до, Курлај, каже Слађана Поповић Чађеновић

Редовна настава у ОШ "Шћепан Ђукић" у Лијевој Ријеци почеће данас, након што су ученици два дана наставу пратили онлајн јер због неочишћеног снијега ђачки аутобус није могао да дође до школе. Школу у Лијевој Ријеци похађа 11 ђака.

Како наводи, предсједник Савјета родитеља Слађана Поповић Чађеновић тек јуче је очишћен снијег и надају се да ће се настава редовно одвијати.

– Имам три ђака и не видимо да напредују много када се прибјегава онлајн настави. Стање је и даље лоше када је у питању одржавње путева. Јуче ујутру није била проходна ни регионална саобраћајница Биоче - Матешево, у поподневним часовима је тек очишћено. Они морају да чисте путеве у ноћним сатима, тако да би ујутро били спремни како за локални јавни превоз, тако и за ђачки и за сва аута која саобраћају овим путним правцем. Једна машина не може све путеве да очисти. Завијени су путеви Кркор, Птич, Веруша, Љеворечке Тузи, Ками, Грби до, Курлај. Једна машина само чисти снијег, она не може да постигне све да очисти. Они очисте једно село и док пођу у друго снијег напада и завије оно прво. Срећа нам је да човјек који чисти снијег живи у нашем селу, Опасаници, били би завијани као и остала села – казала је Поповић Чађеновић.

Директор ОШ "Шћепан Ђукић" Мила Чавелиш је навела да због невремена нијесу могли да дођу до школе.

– Јуче је већ био проходнији пут, а дјеца ће већ данас почети. Два дана дјеца нијесу ишла у школу, већ су наставу пратили онлајн. Имамо 11 ђака. Домар ми јавио да је посута со и да се снијег топи – навела је Чавелиш.

В.д. секретара МЗ Лијева Ријека Павле Боричић је истакао да је главна регионалана саобраћајница очишћена и проходна, те да се и локални путни правци такође чисте.

– Одређена села се чисте, један дио њих још није очишћен, јер је нападало око 30-ак центиметара новог снијега. Прође машина и након два или три сата поново су на том мјесту сметови. Снијег је очишћен у мјестима Опасанаица, Хан Гаранчића, уз Верушу, до трафостанице на Птичу. У Птичу у правцу Ступова се мора опет враћати, јер је морао да иде у село Душке. Није да се не чисти, али вријеме је такво, вјетар дува и баца снијег у сметове – казао је Боричић.

Из Путева су навели да су надлежни за одржавање локалних путних праваца у МЗ Лијева Ријека.

– Обавеза фирме "Штрабаг" је одржавање регионалног дијела пута. Свакодневно чистимо локалне путне правце који су у нашој надлежности – казали су из Путева.

Д.Љ.- М.Л.В.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:10