/ -Фото: Фејсбук
03/12/2021 u 06:02 h
Milica VujisićMilica Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Школи у Лијевој Ријеци потребна санација: Зидови попуцали, столарија дотрајала

Фасада на згради је у јако лошем стању, нема изолације зато је и знатно хладније у објекту, казала је директорица школе

Згради ОШ "Шћепан Ђукић" у Лиjевоj Риjеци неопходна је хитна санација како би се наставни процес могао одвијати несметано.

То је потврдила в.д директора ОШ "Шћепан Ђукић" Мила Чавелиш. Она истиче да је су на згради неопходни радови ради безбједности ученика и наставника.

– Фасада на згради је у јако лошем стању, нема изолације зато је и знатно хладније у објекту. Зидови су попуцали, потребна је хитна санација и замјена столарије. Столарија је такође дотрајала, из ње само што стакла не испадају. Није потребно напомињати колика је то потенцијална опасност за безбједност како дјеце тако и наставника – наводи Чавелиш.

Она је истакла да ученици имају обезбијеђен превоз до школе.

– У сарадњи са Министарством просвете зиму смо дочекали спремно. Гријемо се на чврсто гориво, а ово је крај гдје се то чини до почетка маја. Обезбијеђени смо дрвима до краја школске године, а можда нам и остане за следећу годину. Школа има свој комби са којим из удаљених подручја довозимо ученике и олакшавамо им приступ школи и образовању – каже Чавелиш.

Чавелиш је истакла да ученици припремају приредбу посвећену животу из њиховог краја са темом "Свадба". Ученици припремају програм по узору на традиционалне улоге учесника таквих весеља и окупљања.

ОШ "Шћепан Ђукић" је једна од наjстариjих васпитно-образовних установа на територији Подгорице, а од града су удаљени преко 30 километра. Некада је под њеним кровом било и до 700 ученика, а данас је похађа њих 11 од којих два првака.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 15:44