Неминовно поскупљење градског превоза
13/10/2021 u 07:20 h
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Скупо гориво уздрмало јавни превоз, аутобуски превозници траже субвенције града, пјешке ће и таксисти

Неминовно је повећање цијене аутобуске карте и најреалније је да то буде еуро, а можда и више, наводи Јанко Булатовић, директор БЛТ-а

Ново поскупљење горива ставило је у незавидан положај аутобуске превознике који су се, како би што лакше пребродили кризу, упутили допис Главном граду тражећи да им се за овај мјесец обезбиједе субвенције како они не би повећали цијену аутобуске карте. Уколико им Град не изађе у сусрет, како је саопштио Јанко Булатовић, директор БЛТ-а, аутобуски превозници биће приморани да повећају цијену градског превоза.

–Неминовно је повећање цијене аутобуске карте. Ми смо прослиједили допис Секретаријату за саобраћај и очекујемо њихову реакцију. Колико ће карта поскупити не знамо, гледаћемо да то буде оптималано. Најреалније је да то буде еуро, а можда и више. Поскупиће мјесечна карта, можда вратимо и зоне јер овако не можемо да издржимо – навео је Булатовић.

Булатовић наводи да повећање цијена горива утиче на пословање.

–Цијена горива је саставни дио цијене која се формира за одређену услугу. Цијена дизела у овом тренутку је неподношљиво висока, а осим дизела поскупило су дјелови, пнеуматици, мазиво... Плате редовно измирујемо, а када су у питању порези на доприносе каснимо мјесец дана – навео је Булатовић.

Повећање цијена горива утицаће и на пословање такси превозника. Представник Лидер таксија Саша Ђуровић наводи да се наредних 15 дана цијене такси услуга неће мијењати.

–Ново повећање цијена горива негативно ће утицати на наше пословање. Ових 15 дана нећемо мијењати цијене у нади да ће се наћи наеко рјешење. Уколико се нешто не промијени правићемо анализу и онда донијети коначну одлуку. Надам се да нећемо морати правити анализу него да ће нас обрадовати са појефтињењем цијена горива. Никоме се од надлежних нијесмо обраћали за помоћ и не знам да ли би то имало ефекта – наводи Ђуровић.

Цијене такси услуга за сада неће мијењати ни Лукс такси.

– Цијена такси остаје иста док не видимо. Нове цијене горива су тек формиране па ћемо да видимо како ће се оне одразити – саопштио је Новица Ковачевић из Лукс таксија.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 09:54