Дата сагласност на 65 скупштинских одлука / IVAN PETROVIC-IPE
29/12/2021 u 07:38 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Усвојен програм рада предузећа, Крстовић поручио: Директорима пријете кривичне пријаве

Усвојено је 65 одлука, међу којима је и буџет Главног града за наредну годину, а у гласању није учествовала опозиција

Запослени у већини предузећа су заслужни за добре ствари које су урађене у граду и њих треба похвалити, али велики број руководилаца ће се у наредном периоду сусрести можда и са неким кривичним пријавама због њиховог рада, оцијенио је Јанко Крстовић, шеф клуба одборника Демократа у Скупштини Главног града. Крстовић је јуче, током наставка сједнице Скупштине Главног града, на којој се расправљало о програмима рада предузећа за наредну годину, поручио да ће овај клуб одборника кривичне пријаве подносити након што се формира Тужилачки савјет.

–У овом тренутку, ми похваљујемо службенике који то заслужују, али не и директоре јер то не заслужују – рекао је Крстовић.

Шеф клуба одборника ДПС-а Михаило Анђушић оцијенио је да предузећа представљају кључни ресурс функционисања Града.

–Имамо прије свега чист и безбједан град и сматрам да сви они заслужују у најмању руку похвале. Када је у питању реконструкција путева сматрам да је укупна слика јавности када је у питању та активност феноменална. За мене такве инвестиције представљају пар екселанс капиталне инвестиције јер поспјешују квалитет саобраћаја. Предузећа су у највећем броју случајева превазилазили своје капацитете – рекао је Анђушић.

Одборник ДПС-а Стефан Ћулафић саопштио је да најбоља оцјена рада предузећа стиже од грађана, док је Митар Вуковић (Демократе) подсјетио да се од 2006. године обећава градња колектора, те да је изостала транспарентност када је у питању овај пројекат.

Секретар за комуналне послове и саобраћај Марко Ракочевић саопштио је да су предузећа у претходне двије године радила у специфичним околностима.

–Предузећа су направила сјајане резултате, имамо се чиме похвалити. Не можемо прихватити критику да град није чист. Имамо игралишта на сваком ћошку. У атмосфери када немамо подршку Владе, када су стале инвестиције на Старом аеродрому, ми смо успјешно завршили ову годину. Имамо добре услове, ресурсе, али имамо са друге стране Владу која кочи развој града – рекао је Ракочевић.

Гласовима одборника власти усвојено је 65 одлука о којима се расправљало два дана. Међу њима су буџет Главног града за наредну годину, одлуке о подизању споменика Блажу Јовановићу и књазу Данилу I Петровићу, програм уређења простора за наредну годину, програми рада предузећа и јавних установа чији је оснивач Главни град. Представници опозиције нису присуствовали гласању.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:23