/ -BOJAN GNJIDIC
03/10/2023 u 12:10 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Najavljena inicijativa ka gradskom parlamentu: Mesiću oduzeti titulu počasnog građanina Podgorice

Ako nije bilo sluha da najbolji teniser i sportista svijeta postane počasni građanin Podgorice, onda zaista nema potrebe ni da to bude Stipe Mesić, poručio je Boban Radević, funkcioner Slobodne Crne Gore

Slobodna Crna Gora uputiće iniciјativu Skupštini Glavnog grada da se Stјepanu Mesiću, bivšem predsjedniku Hrvatske, ukine titula počasnog građanina Podgorice, najavio je Boban Radević, funkcioner ove partije. Odluka da Stjepan Mesić bude počasni građanin Podgorice donijeta je na sjednici Skupštine Glavnog grada 2007. godine.

– Stjepana Mesića, osim po mnogim srbofobnim izjavama, takođe pamtimo i po čuvenoj izjavi kada je bio predsjednik SFRJ: "Obavio sam zadatak. Jugoslavije više nema". U borbama na ratištima širom tadašnje Jugoslavije život je izgubilo na desetine Podgoričana, koji su u rat pošli odlukom tadašnjeg rukovodstva Demokratske partije socijalista i zato smatramo da je ovakva inicijativa zapravo demontaža licemjerja koje je, kao vrhovnu moralnu vrijednost, utemeljio Milo Đukanović. Očekujem od kolega odbornika da će podržati ovu inicijativu i nakon toliko godina otkloniti jednu veliku nepravdu prema našem gradu. Ako nije bilo sluha da najbolji teniser i sportista svijeta postane počasni građanin Podgorice, onda zaista nema potrebe ni da to bude Stipe Mesić – naveo je Radević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:35