/ -
18/07/2022 u 16:24 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

SNP o rušenju kuće Vujovića: Zgrade prežive bombardovanja, ali ne i nezasitost investitora

Nadam se da će u budućem periodu politički subjekti pokazati veći stepen odgovornosti i staviti po strani razlike koje postoje među nama, poručuje Bogdan Božović

Odbornik SNP-a u Skupštini Glavnog grada Bogdan Božović ukazao јe da u gradskom parlamentu odbiјe predlog opoziciјe da se van snage stavi UP Nova varoš - Blok E  u okviru koјeg јe i kuća Vuјovića koјa јe srušena. 

–  Srušena je jedna od rijetkih građevina u gradu, koja svjedoči o vremenu prije Drugog svjetskog rata. Duh i autentičnost našeg grada su čuvali ovakvi reprezenti arhitekture minulih vremena. Uprkos obećanju investitora da će sačuvati fasadu kuće Vujovića koja ima istorijski, kulturni i ambijentalni značaj, ovaj prostor je sada nepovratno devastiran. U drugim evropskim prijestonicama se ovakva zdanja čuvaju u cilju što dužeg zadržavanja njihovog prvobitnog izgleda, čime se obogaćuje ambijent grada ali i prikaz njegovog razvoja kroz istoriju. Kod nas je suprotno, naše zgrade su preživjele bombardovanja tokom Drugog svjetskog rata i brojne prirodne nepogode, ali ne i nezasitost investitora i loše odluke nadležnih organa.  Nadam se da će u budućem periodu politički subjekti pokazati veći stepen odgovornosti i političke zrelosti da stave po strani razlike koje postoje među nama i da se predlozi koji se upućuju lokalnoj Skupštini neće tretirati kao prilika za odmjeravanje političke snage, već da će se o njima odlučivati na osnovu benefita koje bi donijeli građanima – navodi Božović.
 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 21:39