Vuk Stanišić / - SNP
01/06/2023 u 17:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SNP poziva na potpisivanje podrške peticiji za proglašenje Ljubovića parkom prirode

Stavljanjem pod zakonsku zaštitu biće zaustavljena dalja devastacija, kaže Stanišić

Građani će u narednim danima na štandovima Socijalističke narodne partije (SNP) moći da daju potpis podrške peticiji za proglašavanje brda Ljubović parkom prirode.

Kako navodi sekretar Asocijacije mladih SNP Glavnog grada Vuk Stanišić, svojim potpisom stanovnici Podgorice bi značajno doprinijeli u borbi za spas simbola grada i Zabjela od dalje devastacije, nelegalne gradnje i zloupotrebe zelene površine jednog od dva najznačajnija izletišta.

– U podnožju Ljubovića rasle su mnoge generacije djece, kotrljala se lopta i udisao svjež vazduh. Danas ispod brda niču stambeni objekti, a zvuk lopte zamijenila je škripa guma automobila koji izduvnim gasovima eliminišu uticaj četinara na zdravlje stanovnika Zabjela. Ovom peticijom zahtijevamo od nadležnih organa da Ljubović dobije isti status kao i brdo Gorica, da bi i buduće generacije mogle uživati u njegovim ljepotama – kazao je Stanišić.

Potpisom peticije neće biti moguće vratiti ono što je uništeno od strane prethodne vlasti, ali kako je saopštio Stanišić, stavljanjem pod zakonsku zaštitu biće zaustavljena dalja devastacija, a stanovnici ovog naselja i čitave Podgorice prepoznaće važnost ove inicijative i pokazati patriotizam na djelu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. oktobar 2023 16:46