SOBNOR obilježio 76 godina postojanja / - M.VUJISIć/DAN
04/04/2024 u 13:12 h
Nataša Spaić, Mićko VujisićNataša Spaić, Mićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) SOBNOR obilježio 76 godina postojanja

Uručenjem Medalje borca Milanu Vajagiću, potrpredsjedniku SOBNOR-a Herceg Novi, u znak njegovanja antifašistickih vrijednosti, SOBNOR je obilježio 76 godina postojanja.

Uručena su i priznanja, a dobili su ih Vukoman Medojević i Rajka Martinović.

Na predlog Ljubenka Borovića za medalju borca je predložen Radojica Radojević, predsjednik SOBNOR-a, a nagrada će mu biti uručena u decembru. 

Milan Vajagić se zahvalio na priznanjima. 

- Priznanje je jedna velika čast i obaveza u smislu jer nas obavezuje da i dalje radimo još više nego što smo radili do sada, da se još više zalažemo za poštovanje naših principa - rekao je Bajagić.

image

SOBNOR obilježio 76 godina postojanja

- M.VUJISIć/DAN

Predsjednik SOBNOR-a Crne Gore Radojica Radojević saopštio je da ova organizacija njeguje izvorne principe Jugoslavije, te da i dalje poštuju trobojku sa petokrakom. 

- Osnivač organizacije bio je Milo Marković, a predali smo zahtjev da jedna ulica ili obrazovna ustanova nosi njegovo ime. U ranim godinama bilo je pojava da našu boračku organizaciju povremeno javno ruže. Bilo je i onih koji su željeli da omalovaže naš rad. SOBNOR je otvoren za saradnju sa svim boračkim organizacijama - rekao je Radojević. 

Potpredsjednik organizacije Ljubenko Borović  je naveo da organizacija pokazuje inzvaredne rezultate njenog djelovanja. Potpredsjednik SOBNOR-a Miroslav Stanić je naveo da su imali saradnju sa organizacija iz Srbije. On je rekao da će raditi na omasovljavanju organizacija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 12:05