/ -
08/04/2022 u 09:35 h
Н.С.Н.С.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Спортски објекти планирали радове код СЦ "Морача": Наткриваће базен, а ДУП стављен ван снаге

Влада крајем фабруара суспендовала ДУП Рекреативна-културна зона на обали ријеке Мораче - јужни дио који покрива простор гје је базен

Предузеће Спортски објекти расписало је јавни позив за израду идејног рјешења и главног пројекта наткривања отвореног олимпијског базена. Ова одлука донијета је у тренутку када је Влада крајем фабруара суспендовала ДУП Рекреативна-културна зона на обали ријеке Мораче - јужни дио који покрива простор гје је базен.

На основу чега је расписан тендер за израду идејног рјешења и главног пројекта наткривања отвореног олимпијског базена Спортског центра "Морача" с обзиром да је ван снаге стављена одлука о измјенама и допунама ДУП-а, те како ће се радови изводити с обзиром да је ДУП неважећи, питали смо предузеће Спортски објекти.

– Одлука о одређивању локациjе са елементима урбанистичко-техничких услова за изградњу локалног обjекта од општег интереса - наткривање олимпиjског базена у оквиру комплекса СЦ "Морача" jе дониjета у складу са одредбама Закона о планирању простора и изградњи обjеката и Одлуке о постављању, грађењу и уклањању локалних обjеката од општег интереса на териториjи Главног града. Сагласно овим прописима, одлука jе усвоjена на сjедници Скупштине Главног града 27. децембра 2021. године, о чему jе, и раниjе, обавиjештена заинтересована jавност. Сагласно овој одлуци обавезно jе прибављање сагласности главног градског архитекте на идеjно рjешење и мишљења Управе за заштиту културних добара. Напомињемо да се ради о пнеуматскоj хали, коjа ће се постављати сезонски, зависно од временских прилика и годишњег доба. Такође, обавjештавамо jавност да jе комплетан материjал са одлуком постављен и обjављен на саjту Скупштине Главног града – саопштено је из Спортских објеката на чијем је челу Војислав Марковић.

Из предузећа наводе да се обjекат олимпиjског базена налази изван граница заштићене околине културног добра хотел Подгорица.

– С обзиром на то да се ради о локалном обjекту од општег интереса сагласно закону, важење планског документа нема утицаjа на могућност реализациjе овог проjекта коjи jе већ, наишао на одобравање грађана Подгорице – кажу из Спортских објеката.

Градско предузеће је израду идеjног рjешења и главног проjекта наткривања отвореног олимпиjског базена опредијелила 35.000 еура и додатних 7.350 еура за ПДВ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 00:38