/ -
12/03/2022 u 12:27 h
Н.С.Н.С.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Спортски парк преко пута Плантажа готов за мјесец дана

Добили смо теретану на отвореном каква до сад ниjе постоjала ни у Подгорици, ни у Црноj Гори, рекао је Иван Вуковић, градоначелник

Спортско-рекреативна зона на Булевару Шарла де Гола, наспрам Плантажа, биће предата грађанима на употребу за мјесец дана, најавио је Иван Вуковић, градоначеник. Вуковић је са амбасадором Мађарске у Црноj Гори Jожефом Неђешијем обишао спортски комплекс а повод обилска је донација мађарске компаниjе БеСтронг, коjа jе jедан од европских лидера у производњи фитнес паркова.

– Добили смо теретану на отвореном каква до сад ниjе постоjала ни у Подгорици, ни у Црноj Гори. Захвалан сам приjатељима из Мађарске, као и Ранку Jововићу, успjешном пословном човjеку коjи jе Главни град повезао са овом компаниjом, као и фирми Експлорер, Луки Булатовићу, коjи jе био посредник у реализациjи овог посла. За неких мjесец дана бићемо у прилици да суграђанима свечано предамо на употребу нове садржаjе и апсолутно сам сигуран да ће ово опет постати jедно од наjпопуларниjих мjеста у Подгорици – навео је Вуковић.

Он је поручио да ће у наредном периоду бити размотрена могућност уређења оближњег паркинга, али и да ће бити ангажовани заштитари коjи ће водити рачуна о овој имовини.

Амбасадор Мађарске у Црноj Гори Jожеф Неђеши је подсјетио да су везе између Мађарске и Црне Горе добре, не само на политичком нивоу, већ и на нивоу културе, спорта и других области. Он је навео да је Мађарска jедан од наjвећих инвеститора у Црноj Гори.

Испред компаниjе БеСтронг Роланд Биро казао jе да ова фирма има више од 20 година искуства у унапређењу рjешења у области спорта и фитнеса, а тренутно раде у Дебрецину у Мађарскоj и отвараjу фабрику на Флориди.

– Прошле године смо, током пандемиjе посjетили Подгорицу и одлучили смо да донирамо граду jедан мањи спортски парк, зато што jе визиjа и мисиjа наше компаниjе, оснаживање и мотивисање људи да буду физички активниjи и мислим да ће грађани радо користити ове садржаjе и да ће их чувати – поручио jе Биро.

Ранко Jововић jе казао да ово ниjе први пут да мађарске компаниjе друштвено-одговорно дjелуjу у Црноj Гори, па jе тако и фирма БеСтронг, препознаjући све оно што ради Главни град, пожељела да да своj допринос.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 02:45