/ - FOTO: PORTAL DAN
17/07/2022 u 15:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(FOTO i VIDEO) Srušena jedna od najstarijih kuća u Podgorici, Vuković šokiran

Par sugrađana koji su posmatrali rušenje jednog od najvećih simbola stare Podgorice kazali su da kuća jutros srušila sama

Kuća Vujovića, jedna od najstarijih kuća u Podgorici, koja se nalazila u Bokeškoj ulici u centru grada, jutros je srušena. 

Пословни објекат граде насред Бокешке улице

image
- FOTO: PORTAL DAN

Par sugrađana koji su posmatrali rušenje jednog od najvećih simbola stare Podgorice kazali su da kuća jutros srušila sama. 

Međutim, gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković oglasio se na Fejsbuku navodeći da je šokiran viješću da je investitor poslovnog objekta u Bokeškoj ulici srušio čuvenu fasadu kuće Vujovića.

image
- FOTO: PORTAL DAN

- Idejnim rješenjem koje je odobrio državni arhitekta investitor je bio dužan da sačuva fasadu. Sjutra podnosim krivične prijave protiv investitora i nadzora- poručio je on. 

On je naveo da su tokom višemjesečne rekonstrukcije Bokeške ulice uspjeli da sačuvaju fasadu.

- Podsjećam i da je prethodna Vlada oduzela gradskim arhitektama nadležnost za izdavanje saglasnosti na izgradnju objekata preko 3,000 metara kvadratnih (poput ovog u Bokeškoj). Tražili smo da nam se vrati nadležnost. Upozoravi smo na posljedice. Uzalud- poručio je Vuković. 

Podsjećamo, Portal Dan je pisao ru aprilu da je u Podgorici na uglu Bokeške ulice i Bulevara Stanka Dragojevića Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma izdalo saglasnost na Idejno rješenje poslovnog objekta.

image

FOTO: MINISTARSTVO EKOLOGIJE, PROSTORNOG PLANIRANJA I URBANIZMA-KOMATINA

- FOTO: MINISTARSTVO EKOLOGIJE, PROSTORNOG PLANIRANJA I URBANIZMA-KOMATINA

U prizemlju, kako piše u rešenju, trebalo bi da budu smještene prostorije nezavisnog poslovnog prostora kome se pristupa sa pješačkih frontova obje ulice koje su ujedno i okvir parcele.

U sklopu zgrade trebalo je da bude rekonsturisana i pomenuta Kuća Vujovića.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 16:58