/ -пг биро
28/03/2022 u 17:35 h
М. VujisićМ. Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Стамбено питање риjешио 91 радник градских предузећа

Градоначелник Подгорице Иван Вуковић, уручио jе кључеве од станова запошљенима у градским предузећима коjи су риjешили ово важно животно питање.

Вуковић је истакао да jе риjеч о континуитету реализациjе проjеката у области стамбене политике коjи има за циљ да колегама помогне да риjеше ово важно животно питање, те да га то чини изузетно задовољним.

– Риjеч jе о проjеку вриjедном 4,5 милиона еура, коjи jе Главни град директно подржао са 1.400.000 еура, а остатак новца су обезбиjедила наша привредна друштва. На таj начин смо омогућили 91 колеги да купе станове у овом обjекту по повољним условима. Циjена квадрата jе 600 еура, што jе макар 50 одсто мање него у околним обjектима – казао jе Вуковић и подсjетио да jе Главни град у претходном периоду, уз подршку привредних друштава "Водовод и канализациjа" и "Чистоћа", изградио два слична обjекта са укупно 160 станова за потребе наших запошљених.

Градоначелник jе и ову прилику искористио да искаже поштовање и захвалност запошљенима коjи даjу вриjедан допринос свим успjесима ове градсе управе.

– Кад jе риjеч о односу према колегама, подсjећам такође да смо упркос тешким условима у коjима смо радили током претходне двиjе године нашли начина да повећамо плате колегама у привредном друштву Погребне услуге, приjе тога колегама у Зеленилу, опет показуjући колико нам jе стало до тих људи – закључио jе Вуковић

У име добитника Аника Вукчевић Жугић, запошљена у градском предузећу Депониjа, казала jе да jе ово велики дан за све запошљене у градским предузећима, коjи су стекли услове да риjеше ово животно питање, те захвалила Главном граду на пруженоj прилици.

Главни град ове године субвенционира и оне суграђане коjи тренутно не могу риjешити стамбено питање на траjан начин, односно подстанаре.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 08:33