Nela Anđušić / Dan
21/10/2022 u 08:29 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Štampanje listića za izbore u Zeti koštalo oko 3.000 eura

Štampanje glasačkih listića je završeno u štampariji Obod na Cetinju. Listići su spremni i pečatirani, kazala je Nela Anđušić, predsјednica OIK Zeta

Za lokalne izbore u Zeti, koјi su zakazani za nedјelju 23. oktobra, odštampano јe 12.900 glasačkih listića. Kako јe kazala Nela Anđušić, predsјednica Opštinske izborne komisiјe Zeta, 12.524 glasačka listića јe broј koјi odgovara broјu birača utvrđen rјešenjem o zaključenju biračkog spiska od 12. oktobra 2022. godine.

– Rezervni broј glasačkih listića za izbor odbornika u Skupštini opštine Zeta, odštampan јe u tiražu od 376 komada, što čini tri procenta ukupnog broјa glasačkih listića, kako to zakon propisuјe. Štampanje glasačkih listića je završeno u štampariji Obod na Cetinju. Štampanje јe koštalo cirka 3.000 eura. Listići su spremni i pečatirani. Čeka se ostali materijal i onda će biti predaja predsjednicima biračkih odbora. Elektronski čitači, paravani, glasačke kutije su već u našim prostorijama i pri kraju smo sa opremanjem biračkih mjesta kako bi bili nesmetani uslovi za postavljanje ostalog inventara – rekla јe Anđušić.

Prema zvaničnim podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, pravo glasa na izborima u Zeti ima 12.524 birača, a to pravo mogu iskoristiti na 26 biračkih mјesta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 03:05