Зграда неусељена јер нема струју / -Архива Дана
01/05/2022 u 11:53 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Станари зграде „Градња промет” тражиће заштиту пред судом: Прикључка за струју нема ни након пет мјесеци

Седамдесет породица зграде испод Љубовића од 10. децембра прошле године чека прикључак на електромрежу

Будући станари зграде Градња промет испод Љубовића тражиће заштиту пред судом и надокнаду штете зато што већ пет мјесеци не могу да се уселе у станове јер им комшије из сусједне зграде не дозвољавају да се постави трафонстаница. Захтјеве ће, како су поручили, упутити према свим одговорним лицима коjи су их довели у незавидан положаj. Прикључење на електромрежу 70 породица чека од 10. децембра прошле године. У неколико наврата екипе ЦЕДИС-а су покушале да поставе трафостаницу али су се томе успротивили станари зграде Лепонт који то не дозвољавају.

– Сва потребна рjешења, одлуке, дозволе и сагласности постоjе и то од стране Владе, Главног града, Секретариjата за планирање простора и одрживог развоjа и министарства. Поставља се питање да ли све ове институциjе раде супротно закону, те због чега се не поштуjу дониjете одлуке и рjешења. Питамо да ли ЦЕДИС уопште има намjеру да уради своj дио посла или се само одуговлачи и са коjим циљем? Чини се да већи утицаj има пар станара Лепонта коjи онемогућаваjу прикључење, од ЦЕДИС-а као институциjе – пише у саопштењу будућих станара.

Они сматраjу да Главни град мора да се укључи у рjешавање проблема.

– Од стране Главног града нисмо били ниjедном позвани. Питамо се да ли су станари зграде Лепонт свjесни да су нас пет мjесеци своjим понашањем и поступцима, а коjи нису утемељени ни на чему осим на њиховоj личноj жељи и ставу да ту не буде трафостаница, довели у врло тежак финансиjски положаj док они безбризно протестуjу, а њихови будући сусjеди и даље чекаjу на улици? Инвеститор Градња промет нам приликом куповине станова уопште ниjе поменуо могућност да до овога може доћи и да ову борбу водимо сами jер инвеститор нема никакве информациjе - ниjе у комуникациjи са ЦЕДИС-ом и не може ништа више да уради – поручују купци станова.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 12:04