Пјешаци се једва мимоилазе са возилима / -Архива
28/06/2021 u 07:00 h
A.D., M.L.V.A.D., M.L.V.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Становници Бјеласичке улице чекају асфалтирање, макадам кроз Загорич

Стрпљиво чекамо наставак радова. А до тада имамо воде па ћемо прскати улицу како се не би дизала прашина, казала је Мара Зечевић, пише "Дан"

Становници Бјеласичке улице у Загоричу мјесецима муку муче да дођу до кућа, јер је улица остала прекопана због изградње атмосферске канализација. Улица је уска и два аутомобила се не могу момоићи, јер са страна су ограђене тек урађене шахте. Дјеца и пјешаци приморани су да иду уз ограде кућа како би се мимоишли са аутомобилима. Када пролазе возила диже се облак прашине, те становници често прскају раскопану улицу да би могли да сједе испред кућа.

Како је казала Мара Зечевић, становник Бјеласичке улице надају се да ће ускоро добити асфалт.

image

Мара Зечевић

-архива

– Није рађена фекална канализација, већ упојни бунари како би се спасили језера које се правило на сред улице кад год би киша пала. Туда се није могло проћи. Дјецу смо до школе водили у чизмама јер нијесмо могли да прегазимо преко воде која се скупљала. Радници су прво радили, па су онда то оставили и отишли на друго градилиште. Комшије су се договориле, прикупили смо потписе и молили Водовод да нам уради макар упојне бунаре, ако већ атмосферска канализација не може. Колико смо упознати проблем је што је наша улица височија од главног терена па не може да се споји на атмосферску канализацију. Након што су нам изашли у сусрет то је остало неких мјесец и по дана овако раскопано. Ваљда ће доћи да заврше радове – рекла је Зечевић.

Зечевић истиче да је остало још само да се уради тампон и да се улица пресвуче асфалтом.

– Сад то више није посао фирме која је била извођач радова, већ би, колико смо упознати, то требали Путеви да наставе и да асфалтирају улицу. Остало је још да се уради тампон и асфалт. Водовод нас је испоштовао за то да нам ријеше проблем сакупљања воде, тако да стрпљиво чекамо наставак радова. А до тада имамо воде па ћемо прскати улицу како се не би дизала прашина – казала је Зечевић.

Милија Ровчанин истиче да је улица у катастрофалном стању.

image

Милија Ровчанин

-Архива

– Улица је потпуно уништена. Мислим да је ово неодговорно понашање и што прије треба да се асфалтира. Када раде улице, или нека заврше радове или нека не почињу – сматра Ровчанин.

Из Главног града нијесу саопштили због чега радови још нијесу завршени, као ни када ће Бјеласичка улица бити асфалтирана.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 16:19