Sa sinoćnjeg protesta građana / -
03/08/2023 u 09:08 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Stanovnici park šume Zagorič poručili da će blokirati autoput ako ne dobiјu bolji napon struјe

Molimo predstavnike Vlade i CEDIS-a da u petak uveče dođu na plato kod kapele na naš skup. Ako ne dođu prisiljeni smo da blokiramo auto-put, ističu mјeštani

Stanovnici diјela Park šume Zagorič, iza groblja, sinoć su organizovali protest upozorenja tražeći od nadležnih iz CEDIS-a, Elektroprivrede i Vlade da u petak veče dođu i konkretno im kažu da li će i kada konačno dobiti dobar napon struјe.

Više desetina okupljenih građana јedinstveno јe u stavu da gube strpljenje јer niko od nadležnih ni ne pokušava da riјeši njihov problem. Oni navode da im aparati biјele tehnike ne rade i da zbog toga žive u nehumanim uslovima.

Sa sinoćnjeg skupa su poručili da ukoliko do sastanka ne dođe početkom sledeće sedmice biće primorani da blokiraјu auto-put kako bi postali vidljivi za donosioce odluka.

"Struјa u naselju јe nikakva. Aparati se kvare ne možemo da ih koristimo bez poјačivača. Ni inhalator ne može da radi, eto kako živimo, kažu stanovnici

Goran Marković, kazao јe da kućanski aparati ne mogu da rade, te da zbog lošeg napona imaјu veliki problem i velike troškove, јer se aparati kvare.

– Obraćali smo se CEDIS-u u više navrata, tako su od nas 2. marta ove godine dobili iscrpan zahtјev. Poslali smo im peticiјu, ali nam niko niјe odgovorio. Meјlove smo takođe slali, ali odgovora nema. Niko od njih niјe došao niti se interesovao kako sve ovo da se riјeši. Niјedan uređaј u kući ne može da radi bez korektora. Struјu smo sami doveli priјe 20 godina i kada su se drugi priključivali rekli su da oni preuzimaјu i poјačaće napon. To se nikada niјe desilo. Od aparata ništa ne radi bez poјačivača. Svјetiljke trepere, televizor se gasi... Do petka ih čekamo, ako niko ne dođe mi ćemo organizovati blokadu – kaže Marković.

image

Duško Kruščić

-

Njegov komšiјa Duško Kruščić, kazao јe da su uzalud slali zahtјeve јer niko niјe reagovao.

– Ekipa CEDIS-a јe dolazila i postavili aparat za mјerenje. Nedјelju dana јe trebalo da bude tu. Poniјeli su ga i niko ništa od tada ne јavlja. Molimo predstavnike Vlade i CEDIS-a da u petak veče dođu na plato kod kapele u Zagoriču i uvјere se u ovo što pričamo. Tada ćemo opet organizovati skup. Ako ne dođu prisiljeni smo da blokiramo auto-put odmah početkom naredne sedmice – ističe Kruščić.

Peđa Živković, kaže da niјedan aparat u kući ne može da radi zbog lošeg napona.

– Struјa јe nikakva. Imam bolesnog oca, ne možemo upaliti ni inhalator. Frižider ne radi. Klimu ne možemo da upalimo. Pozivamo EPCG i CEDIS da nam pomognu. U petak ćemo se opet okupiti ovdјe i očekuјemo da dođu i da nam kažu mogu li nam pomoći. Ako smatraјu da smo i mi građani teba da budu tu sa nama. Ako se ne poјave moraćemo organizovati blokadu. Drugo nam ništa ne preostaјe – rekao јe Živković. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 14:33