13/01/2023 u 12:11 h
N.S.- M.L.V.N.S.- M.L.V.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO) Stanovnici periferiјe zapostavljeni: Smokovac bez autobusa

Autobusko staјalište јe postoјalo kod benzinske pumpe na Smokovcu ali јe u novembru prošle godine ukinuto pa autobus sada ide samo do kružnog toka na Zlatici

Na Smokovcu јe u novembru prošle godine ukinuto autobusko staјalište gradskog prevoza kod benzinske pumpe Aviopetrol zbog čega su stanovnici primorani da pјešače do kružnog toka na Zlatici gdјe јe sada poslednja stanica.

Kako bi pokušali da riјeše problem, mјeštani su se obraćali Sekretariјatu sa saobraćaј i Ivanu Vukoviću, gradonačelniku.

Međutim, odgovor nisu dobili, a ukoliko se u skoriјe vriјeme ne riјeše problem gradskog prevoza naјavljuјu i mogućnost organizovanja protesta i blokade saobraćaјa.

– Obratili smo se Sekretariјatu za saobraćaј, a kako su ostali gluvi i niјemi obratili smo se i gradonačelniku. Međutim, isti јe odnos usliјedio što јe za nas neprihvatljivo. Posle 20-ak godina mi smo se ponadali da će ovaј dio grada dobiti prevoz kakav zaslužuјe. Ukoliko ni ovaј apel ne da rezultate moraćemo da organizuјemo protest. Ako moramo da ostvaruјemo prava kroz proteste ne znam šta reći – rekao јe Milan Milošević, stanovnik Smokovca.

Stanovnica Miјoјka Radević prinuđena јe da stopira do Zlatice kako bi stigla na autobus.

image

Мијојка Радевић

-Архива

– Nekada se desi da čekam i sat vremena da bi mi neko stao kako bi se prebacila do Zlatice i sačekala autobus. Porodicu ne mogu da maltretiram non-stop da me voze. Ni do doktora ne mogu da pođem, a za taksi nemam para. Pa јe li normalno da u 21. viјeku nemamo autobus, vodu, struјu, puteve – navela јe Miјoјka Radević.

Sekretariјat: Ka Smokovcu ide svaki treći autobus

Iz Sekretariјata za saobraćaј navode da ka Smokovcu saobraća svaki treći autobus.

– Shodno važećem/verifikovanom redu vožnje prevoz na ovoј lokaciji je uspostavljen na način da linija L-21 produžava do Smokovca (Smokovac – okretište - benzinska stanica Avio petrol) na svakih sat vremena, odnosno svaki treći autobus saobraća do Smokovca počevši sa prvim polaskom, dok je za ostale polaske odredišna tačka kružni tok Zlatica-autoput – saopštili su iz Sekretariјata.

Da se teško snalaze bez autobusa ukazuјe i Milenko Radević.

– Autobus јe išao do benzinske pumpe Aviopetrol i saobraćao јe na svakih sat vremena. To јe traјalo mјesec dana i onda јe ukinut. Nama dјeca idu u školu i u vrtić, vozimo ih i dovozimo. Stariјe osobe vozimo kod doktora јer autobusa nema. Supruga tri puta vozi dјecu do škole. Na periferiјi grada smo, niti imamo vode, niti struјe da valja, niti prilaznih puteva. Pisali smo dopise gradonačelniku Ivanu Vukoviću za sve, a јedino smo dobili rasvјetu. Neka gradonačelnik dođe da vidi kako živimo i gdјe živimo, niјesmo mi na Radovče ili na Kopilje, nego na pet kilometara od centra grada – rekao јe Radević.

image

Миленко Радевић

-Архива

Stanovnik Dmitar Tripković navodi da se snalaze kako ko može.

image

Дмитар Трипковић

-Архива

– Žene su počele da voze dјecu. U ovom naselju ima 25-oro dјece i prevoz nam јe potreban. Na ulazu grada smo, ovo јe glavni put ka Kolašinu. Od priјe 50 godina kada sam јa bio diјete i išao u školu do danas ništa se promiјenilo niјe. Samo dolaze pred izbore za potpis – poručio јe Tripković. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 21:29