Представљене понуде за бизнис зоне / -Архива
04/09/2021 u 06:20 h
Andrijana Dabanović, Nataša SpajićAndrijana Dabanović, Nataša Spajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Стигла понуда за градњу градске болнице

Понуде је доставило 17 инвеститора, а у случају да се све пријаве реализују биће отворено 2.791 радно мјесто

На јавни позив за избор корисника бизнис зона стигла је једна понуда за градњу градске болнице која је планирана у Дајбабама. Да је пристигла једна понуда саопштио је јуче Часлав Вешовић, замјених градоначелника представљајући резултате јавног позива. На питање "Дана" ко је инвеститор који је доставио понуду Вешовић није могао одговори.

– Презентовали смо податке које смо могли уз сагласност потенцијалних партнера Главног града. Између осталог добили смо понуде за складиштење, радне погоне за дораде и прераде паковања, изложбено-продајне салоне, робно-дистрибутивне центре, резервне зоне индустрије складиштења, централне дјелатности, мјешовите намјену, угоститељске садржаје. Добили смо и понуду за изградњу градске болнице у оквиру бизнис зона – каже Вешовић.

Понуде је доставило 17 инвеститора. У питању су фирме Стадион, Limit prime Sekurities, Home systems, Кипс, Sanaa international, Милшпед Црна Гора, Ројал такси, Студио Ласо, Бен-ков, Оков, Биг МНЕ, Trust construktuon, Рибница комерц и конзорцијум ЦАУ и Рибница комерц. У случају да се све приjаве реализуjу биће отворено 2.791 радно мjесто. Укупна вриjедност инвестициjа jе 310 милиона еура, док jе за комунално опремање понуђено 20 милиона еура. Градоначелник Иван Вуковић истакао jе да Главни град уназад двиjе године припрема терен за економску валоризациjу тог простора.

– Ако би се реализовали бизнис планови коjи су достављени у претходном периоду, то би значило да би главни град у наредних пет година на том простору добио нову инфраструктуру вриjедну више милиона еура, биле би реализоване инвестициjе од више десетина милиона еура и оно што jе наjважниjе на том простору би добили преко 2.000 нових радних мjеста– каже Вуковић.

Часлав Вешовић каже да је Главни град пронашао оптималан правни оквир коjи jе jако подстицаjан за развоj бизниса, успоставио процедуру и имао jако добар одзив представника бизнис заjенице.

– Бизнис зоне ниjесу непознат концепт у Европи и развиjеном свиjету, али свака средина зависно од своjих потреба и афинитета, диктира одређена правила. Ми смо пратили наjбоља искуства, били смо креативниjи и направили оквир за коjи смо вjеровали да ће бити стимулативан за привреднике– казао jе Вешовић.

Он је истакао да су понуде, након продужетка рока, због великог интересовања отворене 30. августа, а да ће Комисиjа у наредном период радити на вредновању 17 пристиглих понуда по раниjе утврђеним критериjумима. Вешовић каже да су наjважниjи критериjуми отварање нових радних мjеста, вриjедност инвестициjе и комунално опремање, али и заштита животне средине.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 11:24