/ -ПГ БИРО
13/04/2022 u 16:52 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Стипендије за 21 најбоља студента

Градоначелник Иван Вуковић уприличио je пријем за стипендисте за студијску 2021/2022 годину

Градоначелник Подгорице Иван Вуковић, уприличио је приjем за 21 наjбоља студента,  за студиjску 2021/2022 годину. Вуковић jе истакао да се нада да ће ова подршка бити мотивациjа за њихов даљи рад и напредак, jер су студенти важан дио развоjа укупне друштвене заjеднице.

– Ти млади људи ће у току наредних годину дана бити корисници средстава коjе обезбjеђуjе Главни град, као подршку њиховим академским успjесима ове године у значаjно већем износу него претходне године и то jе начин да пошаљемо поруку да jе знање наjвредниjи ресусрс, да jе у основи сваког напретка, те да jе инвестициjа у знање наjбоља инвестициjа. Надам се да ће подршка Главног града мотивисати наше суграђане да наставе да се jош брже крећу путем успjеха, те да ће на оваj начин мотивисати и друге младе људе да крену за њиховим примjером – казао jе Вуковић.

Предсjедник Комисиjе за додjелу стипендиjа, Вуксан Вуксановић казао jе да Град препознаjе потенциjал ових младих људи, те да ће увиjек подржати и наградити њихов труд и предани рад.

– Студенти су нешто што jе наjбоље у jедном друштву. Било jе 30 приjава коjе су поднесене, а ми смо изабрали 21 студента, осам за програм иностранства, 13 за програме у Црноj Гори. Главни град се одлучио да пружи значаjну подшку и да на оваj начин позитивну поруку да вjеруjете у себе, да вjеруjете у знање, али и да вам поручи да сте ви они коjи треба да будете примjер другим младим људима, да будете на понос не само своjим родителjима и своjим наjближима, него и заjедници у коjоj живите и радите – навео jе Вуксановић.

Добитници стипендиjа су Бранко Стешевић (Факултет политичких наука), Александра Говедарица (Факултет за туризам), Даница Ковачевић (Факултет драмских умjетности, УЦГ), Моника Тапушковић (Филозофски факултет, УЦГ), Ана Чворовић (Биотехнички факултет, УЦГ), Катарина Фемић (Економски факултет, УЦГ), Ивана Рондовић (Биотехнички факултет УЦГ), Душан Ђукић (Факултет ликовних умjетности УЦГ). Стипендије су добили и Jована Бошковић (Економски факултет УЦГ), Амар Бучан (Економски факултет УЦГ), Петра Марковић (Факултет политчких наука УЦГ), Балша Дамjановић (Факултет за пословну економиjу и право, Универзитет Адриатик), Jелена Шаковић (Филолошки факултет у Никшићу, УЦГ), Никола Раичевић (Факултет Мassachusetts Institute of Technology (МИТ), Бостон, САД). Добитници стипендија су и Милица Шћепановић (Правни факултет, Универзитет у Београду), Теодора Ускоковић (Академиjа умjетности, Универзитет у Новом Саду- извођачке умjетности), Дарjа Jовановић (SHG-International Hospitality& business school, Лион, Француска), Ксениjа Смоловић (Media science- media informatiics, University of Dunaujvaros, Мађарска), Воjин Маноjловић (Luiss University in Rome, Italy), Филип Радовић (Универзитет у Болоњи, рачунарске науке), као и Петар Стиjеповић (Luiss University in Rome, Rim, Italija).

У име студената обратила се Jована Бошковић коjа jе истакла да jе изузетно захвална Главном граду што jе препознао њихов потенциjал и пружио значаjну подршку њиховом даљем развоjу.

– Свако признање за постигнут успjех у току школовања, долази и као морални подстицаj. Вођени истом амбициjом, доприносимо заjедници у коjоj живимо, уграђаjући своjе знање и вриjедности – закључила jе Бошковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 00:07