Nova sjednica zakazana za 25. mart / -ARHIVA
21/03/2024 u 09:33 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sjednica Skupštine Glavnog grada prekinuta zbog nedostatka kvoruma

Sjednici je prisustvovalo 24 odbornika, ali ne i pet odbornika koji su napustili Pokret Evropa, koa ni odbornici DPS-a, SDP-a, SD-a i LP-a

Prekinuta je sjednica Skupštine Glavnog grada zbog nedostatka kvoruma i ona će biti nastavljena 25. marta.  Sjednici je prisustvovalo 24 odbornika, ali ne i pet odbornika koji su napustili Pokret Evropa kao ni odbornici DPS-a, SDP-a, SD-a i LP-a. U sali je bila i Olivera Injac, gradonačečlnica Podgorice.

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović saopštila je da nema kvoruma da bi nastavili sa radom. 

Odbornica Milena Vuković Sekulović (URA) je navela da oni prihvataju zahtjev bivših odbornika PES-a koji su tražili odlaganje sjednice parlamenta.

- Jasno je da postoje trzavice u okviru PES-a. Apelujemo na kolege iz PES-a da riješe situaciju kako bi u ponedjeljak mogli da radimo nesmetano - rekla je Vuković Sekulović. 

Šef kluba odbornika PES-a Vasilije Čarapić je naveo da je pet odbornika napustilo njihov klub.

- Oni su odlučili da ne dođu na sjendicu. Gledamo ih kao dio parlamentarne većine. Shodno koalcionom sprazumom gledaćemo da riješimo situciju - rekao je Čarapić. 

Vladajuća većina ima 34 odbornika, od čega je 13 odbornika pripadalo Pokretu Evropa sad. Iz ove partije do sada, prema zvaničnim informacija, istupilo pet odbornika i bez njihovih glasova, vladajuća većina nema kvorum za izglasavanje odluka, osim u slučaju da im podršku pruži DPS. Oglasili su se i odbornici koji su napustili PES sa tvrdnjom da nema krize vlasti.

- Trenutni medijski pritisci i spinovi neće uticati na naše zalaganje da sa kolegama iz odborničkog kluba PES-a i dalje dijelimo želju za unapređenje života građana Podgorice. Tu vidimo potencijal za brz dogovor - naveli su oni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 12:14