Ivan Vuković, Zdravko Đuranović, Jovanka Radičević i Gordana Đurović / - DAN
19/12/2022 u 12:29 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Svečana sjednica SO Podgorica: Nagrada "19. decembar" Jovanki Radičević i Zdravku Đuranoviću

Cilj nam mora biti moderna Podgorica. Svaki drugi put znači nazadovanje, rekao je Suhih

Počela je svečana sjednica Skupštine Glavnog grada povodom proslave 19. decembra - Dana oslobođenja Podgorice. Sjednicu je otvorio predsjednik Skupštine Glavnog grada Đorđe Suhih koji je kazao da su razlike prirodna stvar, ali da su otišle predaleko kod nas. 

Nagrada "19. decembar" Jovanki Radičević i Zdravku Đuranoviću

- Svi želimo dobro građanima, ali su nam različiti putevi. Cilj nam mora biti moderna Podgorica. Svaki drugi put znači nazadovanje. Mali smo za ovakve podjele. Ne želimo da budemo zatvoreni ka Otvorenom Balkanu, već otvoreni ka Evropskoj uniji - rekao je Suhih.

image

Đorđe Suhih

FOTO: DAN

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković rekao je da slobodarstvo i antifašizam predstavljaju uzor i temelj za izgradnju evropske Podgorice.

image

Ivan Vuković

- DAN

- Sve što smo radili bilo je motivisano idejom da budemo dostojni predaka i da se potomcima ostavi grad bolji od onoga koji smo naslijedili. Da li smo uspjeli u tome? Da li smo do danas učinili sve što smo mogli da bi sjutra bilo bolje? Podgorici smo dali sve što smo imali. Više od jednog mosta, bulevara, poligona, više od sjajnih reziltata, ponosan sam na način na koji smo do njih došli - rekao je Vuković.

On je istakao da se nijesu sklanjali s puta primitivizmu.

- Bili smo dostojanstveni i odlučni. Spremni smo svakoga saslušati. Konačno kompleks niže vrijednosti, koji je postao temelj državne politike CG liječili smo time da možemo više od onih koji su državu vodili dvije godine - naveo je Vuković.

image

Dobitnici najprestižnije nagrade Glavnog grada

- SRđA BOLJEVIć

Dobitnici ovogodišnje Nagrade "19. decembar" su Jovanka Radičević, rukometašica i reprezentativka ženske rukometne reprezentacije Crne Gore, i Zdravko Đuranović, interpretator, autor tradicionalne muzike.

Zdravko Đuranović je kazao da je u ovu nagradu utkano 40 godina rada. 

- U nju su utkane dvije dame - Podgorica i Crna Gora - rekao je Đuranović. 

Jovanka Radičević zahvalila se predlagačima i žiriju na emociji koju su prepoznali.

- Nedavno sam se oprostila od najdražeg dresa. Nagrada je dosla u pravom trenutku. Hvala ti, grade moj, hvala ti, Podgorice - kaze Radičević.

Ovo je najznačajnije priznanja Glavnog grada koje se svake godine dodjeljuje povodom Dana oslobođenja Podgorice. Žiri je birao između 11 predloga.

Radičević je zavrijedjela nagradu za izuzetne rezultate u sportu, a predlog je stigao od Ivana Vukovića, gradonačelnika, i njegovih zamjenika Slađane Vujačić i Časlava Vešovića.

Đuranovića za prestižnu nagradu predložili su Udruženi sindikat državnih institucija Crne Gore, Bisera Mustafić i Sabina Jovićević i to za veliki doprinos u obogaćivanju crnogorske muzičke kulture i očuvanju tradicionalne muzičke baštine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 05:35