Na poklon dobili 20 knjiga / -
01/04/2024 u 15:32 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sviјetli primјer uređenog ulaza stiže iz Siti Kvarta

U stambenoј zgradi u Ulici Petra Sinanovića Nagiba 40, u Siti kvartu funkcioniše mala besplatna biblioteka.

Kako јe kazao Đorđe Protić, predsjednik Skupštine stanara, cilj otvaranja biblioteke јe da se kod stanara podstakne kultura čitanja i međusobna razmjena knjiga.

– Police sa knjigama su postavljane na svim etažama sa stanovima, dakle na sedam spratova. Stanari zanimljivu knjigu mogu uzeti na čitanje i vratiti je nakon toga. Takođe, knjigu, ako im je zanimljiva, dopada im se, mogu je i zadržati ali da, kada budu u prilici, poklone neku drugu biblioteci našeg ulaza. Trudimo se da se na policama nađu i turistički vodiči, muzički i drugi sadržaji, publikacije o zdravlju i druge korisne servisne informacije - rekao јe Protić.

On kaže da kada god nabave nove naslove, informacije o tome postave na oglasnim tablama u ulazu sa podacima ko ih je donirao i na kojem smo ih spratu rasporedili.

– Ovog puta posebno želimo da se zahvalimo Narodnoј bilbioteci "Radosav Ljumović" koja je podržala program inspirisanja čitanja i besplatne razmjene knjiga i u stambenim zajednicama. Na poklon smo dobili dvadesetak knjiga među kojima su djela Mihaila Lalića, Miodraga Bulatovića, Iva Andrića, Gogolja, Mirka Kovača, Ćamila Sijarića, Čeda Vukovića, Džejms Džojsa, Balše Brkovića... Direktorica biblioteke Slavica Ilinčić je saopštila stanarima da joj je drago da ustanova doprinosi prijatnosti ambijenta u kojem žive i da će se saradnja nastaviti - kazao јe Protić.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 23:44