/ -
17/03/2022 u 11:34 h
Н.С.Н.С.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Такси фирма Ред такси кориговала цијене услуга: Километар вожње скупљи за десет центи

У резервоару једног возила стаје 60 литара горива. Прије последњег поскупљења за 60 литара горива смо морали да платимо 80 еура, а сада ћемо морати да издвојимо 110 еура, објашњава Саша Ђуровић, из Лидер таксија

Такси фирма Ред такси кориговала је цијену услуга па ће грађани умјесто 50 центи за километар вожње возилима ове такси фирме морати издвојити 60 центи. Поскупљење од десет центи услиједило је након што су цијене нафтних деривата прије неколико дана поскупиле од 18 до 29 центи. Менаџер такси фирме Ред такси Давид Латиновић саопштио је да су цијену километра вожње кориговали само у првој тарифи.

–Чекали смо последњи тренутак да поскупимо цијене услуга. У првој тарифи старт је остао исти и он износи 50 центи, док је километар вожње поскупио за 10 центи и сада кошта 60 центи. Цијене у другој тарифи су остале непромијењене, то јесте старт је 60 центи, колико је потребно издвојити и за километар вожње – навео је Латиновић.

Он додаје да последње повећање цијена горива утиче на пословање фирме, те да им повећање услуга за десет центи неће помоћи да буду рентабилни.

–Поскупљење километра вожње нам не значи ништа јер је задње повећање цијена горива велико. Смањен нам је и број путника – поручио је Давид Латиновић.

Повећање цијена услуга неминовно је и у такси удружењу Лидер а одлуку за колико ће цијене бити повећање донијеће наредних дана.

–Колико ће бити поскупљење не знам, гледаћемо да то буде што мање. Ни нама се не исплати да буде драстично повећање. Тренутно су цијене старта и километра вожње по 50 центи. Са новим поскупљењем горива ми возимо са апсолутним минусом. Још возимо на резерве горива по старим цијенама. Чим услиједи пуњење горива по новим цијенама, ми ћемо повећати цијене – саопштио је Саша Ђуровић, представник такси фирме Лидер.

Ова фирма има посједује 50 такси возила.

–У резервоару једног возила стаје 60 литара горива. Прије последњег поскупљења за 60 литара горива смо морали да платимо 80 еура, а сада ћемо морати да издвојимо 110 еура – навео је Ђуровић.

У Лукс таксију се надају субвенцијама како би избјегли повећање цијена услуга.

–Надамо се субвенцијама па да видимо шта ће бити. Цијене услуга још нијесмо мијењали али све су прилике да ћемо их повећати. Колико ће бити поскупљење још не знам, али гелдаћемо да то буде што мање. Последње повећање цијене горива је превише, превише је и да би се коментарисало. Све је поскупило а ми нисмо ништа радили. Код нас су и даље старт и километар вожње по 50 центи – навео је Новица Ковачевић, из Лукс таксија.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 19:10