/ foto: srđa boljević
30/03/2023 u 09:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tokom aprila sistematski pregledi i vakcinacija završnih razreda osnovnih škola

Učenici i su obavezni doći u pratnji roditelja/staratelja i sa sobom ponijeti zdravstvenu knjižicu

Dom zdravlja Glavnog grada započinje u aprilu sa sistematskim pregledima i vakcinacijom završnih razreda osnovnih škola.

- Proces vakcinacije u završnom razredu osnovne škole je iz kalendara obavezne imunizacije i obavlja se vakcinama DITEVAKSAL-T (vakcina je namijenjena za imunizaciju protiv difterije i tetanusa) i vakcinom IMOVAX POLIO  (vakcina namijenjena za imunizaciju protiv dječje paralize). Sistematski pregledi i vakcinacija  obavljaće se za dane vikenda u našim zdravstvenim objektima po unaprijed  planiranim terminima. Skole ce biti  obavijestene zbog bolje  informisanosti roditelja/staratelja i učenika.- navodi se u saopštenju.

Učenici i su obavezni doći u pratnji roditelja/staratelja i sa sobom ponijeti zdravstvenu knjižicu. Istaknuti raspored vakcinacije se moze vidjeti i na sajtu Doma zdravlja Glavnog grada.

- Za  dane vikenda (1 i 2.04. 2023.) planirana je vakcinacija koja ce se obavljati  u dva zdravstvena objekta  Stara varos I Blok 5, po unaprijed dogovorenim terminima. Koristimo priliku da opet apelujemo na roditelje da u sto vecem broju dodju i  dovedu djecu , obave sistematski pregled i vakcinaciju, kako bi se ispostovao obavezni kalendar vakcinacije- navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 19:37