/ - Фото: ПГ биро
10/07/2021 u 11:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Туристички и развојни потенцијали Подгорице представљени у Порту

У фокусу овогодишњег форума су двије теме: преиспитивање концепта урбаног туризма и повезаност концепта смарт цитиес са туризмом

Замјеница градонацелника, Слађана Вујачић, учествује на Другом форуму градоначелника за одрживи урбани туризам, који се од 08. до 10. јула одржава у Порту. 

Вујачић је говорила о туристичким потенцијалима Подгорице, као и о новинама које су, усљед кризе изазване коронавирусом, морале бити уведене у сектор туризма.

Упознала је присутне са смарт цитy концептом који се примјењује у Подгорици у посљедњих пар година, а захваљујући којем је град постао далеко приступачнији и атрактивнији за туристе из цијелог свијета. 

- Подгорица примјењује паметне технологије у свим областима, а посебно смо фокусирани на енергетски сектор, саобрац́ај и област комуналних услуга. Радимо на развоју инфраструктурне мреже за електричне аутомобиле, а прво такво возило, које ће бесплатно превозити старије и особе са инвалидитетом, ускоро ће бити доступно онима којима је намијењено и саобраћаће центром града. Ако се покаже оправданим, овај модел примијенићемо и на превоз туриста- казала је Вујачић.

Том приликом, замјеница градоначелника истакла је да градска управа ради и на побољшању јавног превоза, што ће у крајњем значити боље услове живота у Главном граду, те бољу понуду за туристе. 

На форуму је представљен и концепт паметног паркирања, као и паметног парка, те значај свих наведених активности за очување животне средине.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 13:04