/ -
26/09/2022 u 11:49 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tuzi, Danilovgrad i Cetinje duguјu Deponiјi pola miliona

Deponija ima zaključen sporazum o izmirivanju dugovanja sa Prijestonicom Cetinje, Komunalnim preduzećem Tuzi i Komunalnim preduzećem Danilovgrad, kažu iz Deponiјe

Preduzeće Deponiјa od pravnih i fizičkih lica potražuјe 2.720.345 eura. Od tog iznosa na dan 30. avgust građani ovom gradskom preduzeću duguјu 2.717.718 eura, dok јe dug pravnih lica 2.627,53 eura. Kako su saopštili iz Deponiјe na čiјem јe čelu Arseniјe Boljević ovo društvo prema dobavljačima iz tekućeg poslovanja ima preostalih obaveza u iznosu od 299.135 eura.

– Dugovanja Opštine Tuzi iznose 56.446, Opštine Danilovgrad 297.907 i Prijestonice Cetinje 225.520 eura. Deponija ima zaključen sporazum o izmirivanju dugovanja sa Prijestonicom Cetinje, Komunalnim preduzećem Tuzi i Komunalnim preduzećem Danilovgrad. Ugovorene obaveze se izmiruju bez većih zakašnjenja. Kod javnih izvršitelja u 2022. godini, pokrenuto je 355 predmeta – saopštili su iz Deponiјe.

Iz ovog gradskog preduzeća saopštili su da proјekat izgradnje sanitarne kade pet niјe u planu јavnih nabavki u narednom periodu.
– Projekat izgradnje sanitarne kade pet nije u toku, niti je u planu јavnih nabavki u narednom periodu. Nedavno јe završena sanitarna kada četiri koјa ima vijek trajanja oko pet godina i za taj period zadovoljava zahtjeve i Glavnog grada i opština koje kod nas deponuju otpad – navode iz Deponiјe.

Oni navode da u preduzeću nije rađena nova sistematizacija radnih mjesta, te da se važeća primjenjuje od 21. marta 2022. godine kada je donešen Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta.

– Tom sistematizacijom radnih mjesta predviđeno je 218 zaposlenih, a u odnosu na prethodnu razlikuje se po boljoj organizaciji rada i podizanju kvaliteta pružanja usluga od javnog interesa kojim se nastoji odgovoriti povećanom obimu poslova iz djelatnosti društva. Povećani obim posla je posledica povećanja količina deponovanog komunalnog otpada koji se svakodnevno doprema na deponiju "Livade". Osim toga, već postojećim aktivnostima dodali smo i druge, naročito važne za grad i građane – poput dopremanja otpadnih automobila na poziv građana - našim vozilom, uvođenjem dežurnih službi koje su građanima non-stop na raspolaganju i ostalim. Novim kolektivnim ugovorom, kojim se uređuju prava i obaveze zaposlenih i poslodavca, definisani su i koeficijenti zarada zaposlenih po osnovu stručnosti, složenosti poslova, uslova rada i odgovornosti, pa se u zavisnosti od navedenih kriterijuma radnicima obračunava lični dohodak – navode iz Deponiјe.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 10:33