/ -
08/08/2022 u 15:25 h
M.VujisićM.Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Bloku VI izgrađeno 38 novih besplatnih parking mjesta

Tokom obilaska smo razgovarali o mogućnosti da se i susjedna parcela uredi na sličan način. Potražićemo način da i na tom prostoru obezbijedimo preko 100 novih besplatnih parking mjesta koja puno znače ljudima koji ovdje žive, rekao ne Ivan Vuković.

Gradonačelnik dr Ivan Vuković sa saradnicima obišao je završene radove izgradnje parkinga na uglu ulica Đoka Miraševića i Sima Barovića u Bloku VI i kako navode iz PG biroa, najavio preko 100 novih besplatnih parking mjesta.

– Riječ je o izgradnji novog parkinga sa 38 besplatnih parking mjesta i uređenju okolne zelene površine koja je oplemenjena sa 15 novih sadnica, kao i novom rasvjetom. Prostor je donedavno bio vrlo zapušten, a sada izgleda jako lijepo na zadovoljstvo stanara okolnih zgrada. Investicija je vrijedna 50.000 eura, a važnije od toga ova investicija znači obezbjeđivanje novih prijeko potrebnih parking mjesta, jer je u ovom dijelu grada, taj problem koji postoji u cijeloj Podgorici, posebno izražen – kazao je Vuković i dodao da se razmatra mogućnost uređenja i susjedne parcele.

– Tokom obilaska smo razgovarali o mogućnosti da se i susjedna parcela uredi na sličan način. Doduše, njena planska namjena je drugačija i u jednom dijelu parcela je opterećena teretom restitucije, međutim, u saradnji sa kolegama iz Sekretarijata za prostorno planiranje, tražićemo način da i na tom prostoru obezbijedimo preko 100 novih besplatnih parking mjesta koja puno znače ljudima koji ovdje žive – istakao je Vuković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 11:59