Панорама Шипчаника / Д.Љ.
14/07/2021 u 07:20 h
Milica VujisićMilica Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У дијелу Шипчаника пресушиле чесме

Људи не наливају током дана баште и немогуће је да је због тога лош притисак, надлежни би морали наћи неко боље образложење, кажу мјештани Шипчаника

Мјештани Шипчаника у дијелу око џамије и мале писте, који се снабдијевају са градског водовода, током љетњих мјесеци имају проблема са нестанком воде и слабим притиском. Наводе да воде у послијеподневним часовима уопште нема, те да им је на високим температурама отежано функционисање. Довијају се на разне начине да скупе потребне залихе воде како би могли да подмире све потребе током дана. У двориштима су базени, бурад, флаше...

Шадија Рамовић каже да је тешко без воде, те да се сналазе на разне начине како би могли да нормално функционишу.

image

Шадија Рамовић

Д.Љ.

– Вода нестаје око 16 часова и нема је све до један сат послије поноћи. Када дође, пунимо малу цистерну коју имамо, а такође и из Цијевне доносимо воду. Веш машину не могу да укључим, већ ручно перем робу. Носимо кантама и флашама воду до купатила како би могли да се окупамо. Ми смо шесточлана породица и треба нам доста воде дневно за све потребе – поручује Рамовић.

Мјештанин Џевдет Пепић потврђује да имају проблема са честим нестајањем воде и слабим притиском.

image

Боце које се пуне водом

Д.Љ.

– Немамо воде у поподневним часовима последњих десетак дана. Ујутро и ноћу дође па чекамо да напунимо разне базене да бисмо имали воде. На врућинама је тешко без воде. Понеко има и по мало баште и воћа, то наравно утиче на слабији притисак воде, не знам како систем функционисе и да ли те пумпе уопште раде или не – казао је Пепић.

И Бато Растодер наводи да у послијеподневним часовима нема воде.

image

Бато Растодер

Д.Љ.

– Током дана притисак воде је доста лош, а увече де уопште нема воде. Свакодневно, углавном око 17 часова, вода почне да нестаје и нема је све до поноћи. Без воде је баш тешко, не можеш увече да се истушираш и освјежиш, када дођеш са посла или мора, поготово на овако високим температурама. То се дешавало и током прошлог љета. Људи не наливају током дана баште и немогуће је да је због тога лош притисак, надлежни би морали наћи неко боље образложење. Сви купујемо флаширану воду за пиће – каже Растодер. Д.Љ.-М.Л.В.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 09:02