Са састанка / - фото: ИРФ
13/09/2021 u 20:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Главном граду очекуjу подршку ИРФ-а амбицизним плановима

Градоначелник Вуковић jе представио активности у правцу даљег смањења губитака на водоводноj мрежи уз акценат на изузетан учинак Главног града када jе у питању повлачење средстава из претприступних фондова ЕУ

Представници Инвестиционо-развоjног фонда и градоначелник Главног града Иван Вуковић разговарали су данас о заjедничким проjектима из домена инфраструктурних проjеката, водоснабдиjевања, заштите животне средине и одрживог развоjа. Вуковић jе истакао да очекуjу помоћ овог фонда у реализациjи амбициозне агенде за наредни период.

Градоначелник Вуковић jе представио активности у правцу даљег смањења губитака на водоводноj мрежи уз акценат на изузетан учинак Главног града када jе у питању повлачење средстава из претприступних фондова ЕУ.

Како истичу у саопштењу ИРФ-а, Вуковић jе изразио снажну заинтересованост да ИРФ повољним кредитирањем подржи дио развоjних проjеката Главног града, с фокусом на унапређење инфраструктуре, снажење циркуларне економиjе, декарбонизациjу и смањење загађења, а све у циљу бољег и квалитетниjег живота грађана Главног града и унапрjеђења квалитета jавних услуга на локалном нивоу.

Разговарано jе и о досадашњем финансирању инфраструктурних проjеката од стране ИРФ-а чиjи су носиоци била предузећа чиjи jе оснивач Главни град, као и подршци одржавању ликвидности ових предузећа. Заjеднички jе констатована посвећеност снажењу сарадње у предстоjећем периоду.

Руководство ИРФ-а упознало jе градоначелника и његов тим са досадашњом подршком ИРФ-а привредницима са териториjе Подгорице, коjа jе у претходном периоду реализована у износу 283 милиона еура за подршку 1.300 привредних субjеката са териториjе Главног града. Разговарано jе о актуелним програмима кредитне подршке намиjењеним микро, малим и средњим предузећима и предузетницима, уз посебан акценат на потенциjал финансирања инфраструктурних и зелених проjеката.

У делегациjи ИРФ-а био jе предсjедник Одбора директора Велизаром Калуђеровићем и извршна директорица Ирена Радовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 11:12